UYUŞTURUCUYA SAVAŞ

 

Uyuşturucu kullanımın çocuk yaştaki gençlere kadar inmesi ve her yerde temin edilmeye başlaması üzerine bir açıklama yapan Düzce'yi Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği Başkanı Cemal Aksan uyuşturucu batağına saplanan gençlere el uzatılmadığı takdirde sonlarının ya hapishane ya da ölüm olduğunu söyledi.

 

TRAVMA HALİNE GELDİ

 

Cemal Aksan yaptığı açıklamada " Şuan Düzce şehir merkezinde gündüz saatlerinde bile madde bağımlısı gençlerin hem kendileri hem de vatandaşlar için tehlike arz ettiği herkes tarafından görülmektedir. Geçtiğimiz günlerde Yimpaş AVM’ de meydana gelen acı olayda üç tane gencimiz hayata veda etti. Arkalarında gözü yaşlı aileler ve onlar gibi aynı batağa saplanmış ve kurtulmak için yalvaran arkadaşların feryatları yüreklerimizi dağladı. Bu sorun Düzce’nin günden güne hızla büyüyen, okul önlerine kadar ilerleyen, gündüz vakti çarşı ortasında kullanılacak kadar doğal görülen, üstüne fazla gidilmeyen bir travma haline gelmektedir. Bu önemli konuyla ilgili tüm yetkilileri ve mülk sahiplerini biraz daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. DüzDer – Düzce’yi Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği olarak şehrimizde var olan tüm sivil toplum kuruluşlarına, siyasi partilere, derneklere, sendikalara, meslek odalarına, basın kuruluşlarına, Düzce Valiliğine, Düzce Belediye Başkanlığına, Düzce il Emniyet Müdürlüğüne, Düzce il Jandarma Komutanlığına bu süreçte birlikte çalışma çağrısını yapmaktayız. Madde kullanımı geleceğimizi emanet edeceğimiz tüm gençlerimiz için çok ciddi bir risktir ve ancak birlikte mücadele ederek bunun karşısında durabiliriz" şeklinde konuştu.

Cemal Aksan Düzce'yi Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği olarak Resmi kurumlar ve Sivil Toplum Kuruluşları olmak üzere toplumun her kesimi ile görüşerek çözüm için mücadele edeceklerini söyledi.

Haber; M. YILMAZ