Zehir tacirlerinin özellikle gençleri ağına düşürmesinin engellenmesi ve madde bağımlılarının tekrar topluma kazandırılması amacıyla düzenlenen ve topyekun mücadeleyi hedefleyen Bağımlılık Yapıcı Maddeler ile Mücadele Toplantıları devam ediyor. Düzce Valiliği Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Zülkif Dağlı, vali yardımcıları, kaymakamlar, kurum müdürleri, Türkiye Yeşilay Genel Müdür Yardımcısı Cihan Samancı ve Üsküdar Yeşilay Danışmanlık Merkezi Koordinatörü Klinik Psikolog Melike Şimşek katıldı. 

"Çalışmalar muhakkak amacına ulaşacaktır"
Toplantıda konuşan Vali Dağlı, "Ülkemizin önündeki en önemli iki tehdit terör ve bağımlılık konusu." diyerek başladığı sözlerine şöyle devam etti: "Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Sadece bu toplantılar ve yapılan çalışmalar bağlamında değil, arazide de çalışmalar devam ediyor. Emniyet müdürlüğümüz ve jandarmamız kendi çalışmalarını devam ettiriyor. Sivil toplum kuruluşlarımız muhtarlarımızla birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Yeşilay Genel Başkanımızla yaptığımız görüşmede, kendisi de bu toplantıya katılacağını ifade etmişti. Muhtemel yurtdışı ziyaretlerinden dolayı  katılamadı. Yerine Türkiye Yeşilay Genel Müdür Yardımcısı arkadaşımız ve psikolog arkadaşımız katıldı. Yapılan çalışmaları anlatacaklar. Bu çalışmalar muhakkak amacına ulaşacaktır. Biz bir yandan mücadele edeceğiz, karşımızdakiler de bir taraftan mücadele edecek. İnşallah biz galip geleceğiz. Çocuklarımızı, gençlerimizi hep birlikte kurtaracağız." ifadelerinde bulundu. 

Madde kullanımı ve bağımlılık ile mücadele etmek, gençlerin ve çocukların madde kullanımı ve bağımlılığından uzak tutmak, konu hakkında toplumun genelinde bilinç düzeyini arttırmaya yönelik çalışmalar yürüten Yeşilay'ın Genel Müdür Yardımcısı Cihan Samancı ve Üsküdar Yeşilay Danışmanlık Merkezi Koordinatörü Klinik Psikolog Melike Şimşek toplantıda izlenecek yollara ilişkin önemli bilgiler paylaştı.