38 yıl önce gerçekleşen 12 Eylül askeri darbe sonucunda Türkiye büyük zarar görmüş ve insanlar ciddi şekilde darbeden etkilenmişti. Birçok kişi hayatını kaybetmiş pek çoğu da karşı çıktıkları için gözaltına alınmıştı.

“Aziz milletimiz ona da gereken cevabı vermiştir”
Darbenin yıldönümünde AK Parti İl Gençlik Kolları da yazılı basın açıklaması yaparak darbeyi kınadı. Yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi:

“38 yıl önce bugün, kendilerinden menkul ekonomik kaos, sosyal ve siyasal kaos çıkarılarak Türk demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçen 12 Eylül Askeri Darbesi yaşanmıştır. Darbe sürecinde, yaklaşık 650 bin kişi gözaltına alınmış, 1 milyon 683 bin kişi fişlenmiş, 14 kişi cezaevlerindeki açlık grevlerinde ölmüş, 171 kişi sorgularda ve cezaevi işkencelerinde can vermiş, 49 kişi idam edilmişti. 12 Eylül sabahı ülkemiz postal sesleriyle uyanmış, o güne kadar edindiği tüm demokratik kazanımlarını kaybetmiştir. Darbe sürecinde hazırlanan anayasa,  tabiri caizse halka dayatılmıştır. Zamanında halka dayatılan bu anayasaya milletimizin iradesi 16 Nisan’da gereken cevabı vermiştir. Millet iradesine ipotek koyma eylemlerinin en çirkin olanlarından biri de 15 Temmuz 2016’da FETÖ tarafından yapılmak istenmiş ancak aziz milletimiz ona da gereken cevabı vermiştir.”

“Demokrasi ve insan hakları mücadelemiz devam edecektir”
Demokrasi için mücadele etmeye devam edeceklerini de söyleyen gençler, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Partimiz demokrasi konusundaki inancını ve ısrarını uzun yıllardan beri sürdürmektedir. Millet iradesine konulmak istenen her türlü ipotek ve vesayet eylemi, karşısında Ak Parti’yi bulacaktır. Bizler, AK Partili gençler olarak, bundan 38 yıl önce yapılmış olan 12 Eylül Askeri Darbesini şiddetle kınıyoruz. Kınamanın yanında, bugün ve bugünden sonra, demokrasimize kastedecek, insan hakları ihlallerine sebep olacak her türlü güçlerle mücadele edeceğimizi de haykırıyoruz. Demokrasi ve insan hakları mücadelemiz, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın: “Gençler Dik Durdukça Kimse Bizi Yolumuzdan Çeviremeyecek” diye bize gösterdiği aydınlık yolda eğilmeden sürecektir.”

Haber: M. AYDIN