CHP Düzce İl Gençlik Kolları Düzce Belediye başkanı Mehmet Keleş’in aldığı iddia edilen lüks makam aracını yaptıkları yazılı açıklama ile kınadı. Gençlik kolları yaptıkları açıklamada “Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'i düzce kamuoyuna ve seçmenlerimize şikayette bulunuyoruz.” denildi.


Gençlik kolları açıklamasında Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in makam aracı olarak aldığı iddia edilen lüks otomobilin değerinin 620 bin 530 TL. olduğu bildirilerek Başkan Keleş’e şu soruları yöneltti.

 

“Buradan soruyoruz 1.Neden bu kadar pahalı bir araç satın almak için ihtiyaç duydunuz ?


2.Asgari Ücretim 850 TL olduğu Ülkemizde bu kadar pahalı bir makam aracının alınmasının nedenleri nelerdir ?


3.Düzce şehirleşmede ve yaşanılabilir iller arasında kaçıncıdır ve bu makam aracı onun mükafatı mıdır?


4.Kendi personelinizin maaş ödemelerinde de pahalı makam aracı alırken ki gibi titizlik ve aynı hassasiyeti gösteriyor musunuz ?


5.Siyasal İktidarın Temsilcisi Olup Düzce Belediye Başkanı seçildiniz Düzce’mizin alışıla gelmiş ve ufak çocukların bile sayabileceği çığ gibi Düzcemiz’de sorunlar çözülmeyi beklerken bu kadar pahalı bir makam aracı alımında seçim vaatlerinizin arasında var mıydı. Bu düşünceler ile şahsınızı kınadığımızı belirtmek isteriz.


6. 620 bin 530 TL olan aldığınız aracın fiyatı kaç asgari ücretlinin maaşına tekabül etmektedir ?


7.DURMAK YOK YOLA DEVAM sloganı ile 3 Kasım 2002 den bu yana hareketinizin karşılığı olarak gerçekleştirdiğiniz bu makam aracınızın alımı ile sloganınız artık özdeşleşmiştir. Sloganınızın hakkını verdiğiniz için sizleri kutluyoruz.


8. Düzce Belediyesinin o kadar borcu bulunurken alınan bu araç sizce mantıklı mıdır ?

 

Haber;S.Kaşkır