Geçen yıl Kiremitocağı’nda prefabriklerin kaldırılmasının ardından yapılması planlanan gençlik merkezi için düğmeye basıldı. Gençlik Merkezi’nin temeli bugün atıldı. Açılış törenine Vali Adan Yılmaz, protokol üyeleri, siyasiler ve sporcular katıldı.

Düzce büyük atağa geçti
Vali Adnan Yılmaz, Düzce’nin hem spor aktivitelerinde hem tesis anlamında büyük atak gerçekleştirildiğini söyleyerek, Milletvekillerinin de desteğiyle tesisleşme anlamında ilklerin Düzce’ye çekileceğini dile getirdi.
Yılmaz, “Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü son yıllarda Düzce’nin hem spor aktiviteleri yönünden hem de tesis de büyük hamleler yapmıştır ve devam ediyor. Gençlerin sosyal, kültürel ve sportif açıdan kendilerini geliştirmelerini sağlayacak bir tesise ihtiyaçları vardı, bir yıl içinde inşallah onların hizmetine açacağız. 2 bin metre kare alanda muhteşem bir proje hayata geçtiğinde, folklor odaları, masa tenisi alanları, seminer salonları ve birçok salon olacak. Düzce tesis anlamında kendini aşıyor, bin 145 sporcumuz bulunuyor. Milletvekillerimiz bize destek verdikçe Düzce tesisleşme hamlesini en iyi yapan illerin başına geçecektir. Bir müjde daha Şıralık tesislerine inşallah sentetik saha yapacağız, gençlere yatırım bu tesisleri hayata geçirmekle olur.” Dedi.

Milletvekili Osman Çakır, toplumun gençliğe önem verdiğini dile getirirken, gençlerin en iyi yerde olması için çalıştıklarını söyledi.
Çakır, “Gençliğe önem veren bir topluluğuz, gençlik için her şeyi yapıyoruz, 70 yıldır gençlik bayramı düzenliyoruz. Gençlerin yaşam alanı noktasında onların gerek zihinsel gerek bedensel gelişimi için neler yapılabilir diye Gençlik ve Spor Bakanlığını kurduk. Türkiye’nin her yerinde, her ilinde spor bakanlığı şantiye gibi çalışmaktadır. Ben diyorum ki önümüzde ki günlerde çocuklarımızın gençlerimizin hepsinin özlük hakları noktasında en iyi yerde olmaları için tedbirler almaya çalışıyoruz, böyle bir yer hayırlı olsun hepimize.” Şeklinde konuştu.

Hepsini birden göstermiyoruz
Milletvekili İbrahim Korkmaz ise temel atılan alanda sorunlar yaşandığını fakat hepsinin çözüldüğünü söyleyerek, “Düzce’de iktidar ne yaptı diyenlere ben diyorum ki hepsini birden göstermeyelim rahat rahat acele etmeye gerek yok” dedi.
Korkmaz, “Burası uzun yıllar, prefabrik konutlar için kullanıldı, sorunlar oldu ama çözüldü. Düzce sporda son 2 yıl içerisinde 40 trilyonun üzerinde yatırım aldı, bu yatırımların ne olduğu safha, safha gözüküyor. Kalıcı konutlar tarafında Kapalı Spor Salonumuz büyük yol aldı hepsinin parası hazır sahamızda bitti hep eleştirildi ama bitti. Düzce’de iktidar ne yaptı diyenlere ben diyorum ki hepsini birden göstermeyelim rahat rahat acele etmeye gerek yok ama 4 yılın sonunda safha, safha ne yaptık nereye götürdük bunları söyleyeceğiz. Böyle güzel bir çalışmayı gerçekleştirdiği için Spor İl Müdürümüze teşekkür ediyorum, hayırlı açılışlar diliyorum. “ dedi. 

Haber: S. YANAR