Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 74. Yıldönümü münasebetiyle Düzce Arsal Anadolu Lisesi tarafından anma programı düzenlendi.

Gençlik Merkezi’nde düzenlenen programa Vali Adnan Yılmaz, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Akça, Belediye Başkanı İsmail Bayram başta olmak üzere kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan ve öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Arsal Anadolu Lisesi müdür yardımcısı Saner Kadı günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Programda Arsal Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından “Selanik'ten Cumhuriyet'e” adlı oratoryo sahnelendi. Oratoryoda, Atatürk şiirleri, Atatürk'ün en sevdiği türküler ve şarkılar seslendirildi.

Atatürk’ün sevdiği türkülerden biri olan Yemen türküsünü seslendiren bir öğrenci izleyicilere duygusal anlar yaşattı.

İzleyenlerin zaman zaman hüzünlendiren Cumhuriyet Oratoryosu'nda; Kurtuluş Savaşı günlerinde yaşananlar görsel şov şeklinde anlatıldı. Cumhuriyet'in kuruluşunun büyük bir heyecanla sahnelendiği gösteride, Cumhuriyet'in kazanımları da destansı bir üslupla izleyenlere aktarıldı.

10. Yıl marşı ile son bulan tören salondakiler tarafından büyük alkış alırken, Vali Adnan Yılmaz’da program sonunda gençlik yıllarını hatırladığını ifade ederek gösteri hazırlayan öğrencilere teşekkür etti.

Program gösteriyi sahneleyen öğrencilerle günün anısına hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle son buldu.

Gençlik merkezinde ayrıca Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğraflarının yer aldığı sergisi de davetlilere sunuldu.

HABER:S.KAŞKIR