Düzce Kızılay Şubesi olağan genel kurulunu yarın gerçekleştirecek. Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar’ın da katılacağı kongrede, 2004 yılından bu yana Şube başkanlığını yürüten Kemal Demir ve yönetim kurulundaki aynı isimler yine tek liste ile seçime girecek. Ancak Kızılay Genel merkezinin aldığı karar uyarınca, 11 kişilik yönetim kurulu üye sayısı 9’a düştü.
1999-2004 yılları arasında Muzaffer Komit’in yürüttüğü başkanlık görevine 2004 yılında gelen Kemal Demir kongrenin tek adayı. Kemal Demir’in başkanlığında oluşturulan Yönetim Kurulu listesinde ise Ali Dilber, Murat Batur, Oktay Özkasap, Süreyya Gördebil, Sezai Tekin, Cahit Aydın, Ender Çakar ve Gürsel Coşkun bulunuyor. Daha önceki 11 kişilik yönetim kurulunda bulunan İlkay Taşkın ve Haluk Velioğlu özel işlerinden dolayı üyelikten ayrıldı.
Proje beklemede
Düzce Kızılay Şube Başkanı Kemal Demir’in daha önce yaptığı, “Projelerin hayata geçirilmesi noktasında hiç bir sıkıntı yaşamadık.” Açıklamasına karşın, 2011 yılında Konuralp’te yapılması gündeme gelen alışveriş merkezi ve konut yatırımı hala beklemede. Türk Kızılayı Genel Başkanlığı tarafından Konuralp Beldesi Terzialiler Mahallesinde yapılması planlanan alışveriş merkezi ve konutlar için başlatılan kazı çalışmaları sırasında çıkan duvarın tarihi eser olma ihtimaline karşı anıtlar genel kurulu araştırma başlatmıştı. Ancak aradan uzun süre geçmesine rağmen kurulun kararı belli olmazken, yarın yapılacak kongre için Düzce’ye gelecek olan Kızılay genel başkanı Ahmet Lütfi Akar’ın yatırımı kontrol edip etmeyeceği merak ediliyor. 

Haber: H. İŞCAN