Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Nurettin Karslıoğlu, Ankara'da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde gerçekleştirilen olağan toplantıda konseyin yönetim, denetleme, araştırma ve danışma kurullarının yeniden belirlendiğini bildirdi.

Ordu Ticaret Borsası'nda 16 Nisan'da yapılacak toplantıda yeni yönetim kurulunun görev dağılımı yapacağını belirten Karslıoğlu, yönetim kurulunun kendisi dışında Giresun Ziraat Odası'ndan Gediz Özer Akbaşlı, Akçakoca Ziraat Odası'ndan Levent Şahin Başaran, Ordu Ticaret Borsası'ndan Nejdet Gürsoy, Mustafa Poyraz, Ali Haydar Gören, Sabahattin Aslantürk, Necdet Buzbaş'tan oluştuğunu kaydetti.

Karslıoğlu, fındık üretiminin Türk tarımı ve ihracatında önemli bir yere sahip olduğunu bildirdi. Ürünün hak ettiği değeri bulması için mücadeleye devam ettiklerini belirten Karslıoğlu, bu amaçla ülke gerçekleriyle örtüşen uygulamalarla üreticinin üretkenliğini artırmak, tüccar ve sanayicinin sürdürülebilir faaliyetlerini kalıcı kılmak için çalışmalar yürüttüklerini anlattı.

Karslıoğlu, Türkiye'de 39 ilde 700 bin hektar alanda yılda yaklaşık 900 bin ton fındık üretildiğini ifade ederek, ''Bademden sonra dünyada yaygın yetiştiriciliği yapılan sert kabuklu meyve olan fındığın hektarından 0,94 ton ürün elde ediyoruz.” dedi.

Haber, R. BAL