29 Mart yerel seçimlerinin ardından şimdi de sıra İl Başkanlığı seçimlerine geldi. AK Parti, İl Başkanlığı seçimleri için gün saymaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Genel Merkez tarafından görevlendirilen partililer Düzce'ye de gelerek parti teşkilatlarıyla gece yarılarına karar görüşmelerde bulundu.

Mayıs ayında yapılacak İl Başkanlığı seçimleriyle ilgili konunun muhatabı AK Parti İl Başkanı Fevai Arslan açıklamalarda bulundu. Arslan, “Dört gün önce Genel Merkez'den parti İl teşkilatı, ilçe teşkilatları, İl Genel Meclisi üyeleri ve partinin diğer teşkilatlarıyla görüşmek için bir heyet geldi. Heyet, incelemelerin sonunda benim görevde kalmam noktasında birleşti. Benim görevime devam etmem için bir sorun olmadığı vurgulandı. İnşallah bende görevime devam edeceğim.” ifadelerini kullandı.

Arslan, bu açıklamalarıyla İl Başkanlığında yeniden iddialı olduğunu vurgularken parti Genel Merkezi'nin de Arslan'a yola devam demesi, Arslan'ın bir dönem daha İl Başkanı olacağının göstergesi oldu. Arslan, açıklamalarında ayrıca hiçbir makamın kalıcı olmadığının farkında olduklarını belirterek bu noktada çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Genel Merkez'in “Yola devam” kararıyla birlikte sonucun ne olacağı ya da Arslan'ın karşısına rakip çıkıp çıkmayacağı ise seçim sürecinde belli olacak.