2 yıl gençlik kolları başkanlığı, 6 yıldır ise AK Parti Yığılca İlçe Başkanlığı görevini yürüten Kerem Yalçıner'in sürpriz istifası "Bir sıkıntı mı oluştu?" sorusunu gündeme taşıdı.

Konu hakkında Öncü Haber'e özel açıklamalarda bulunan AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, Yalçıner'in ilçe kongresinde tekrar aday olmayı düşünmemesi nedeniyle görevi bıraktığını aktardı. İstifanın arka planında başka hiçbir sebep olmadığını vurgulayan Keskin, "İl ve ilçe başkanlıkları gerçekten yoğun zaman ayrılması gereken çok önemli görevlerdir. Bu nedenle 6-6.5 yıldır bu görevi layıkıyla yerine getiren Yığılca İlçe Başkanımız Kerem Yalçıner bayrağı bir başka isme devretmek için görevinden feragat etmiştir. Kongreler öncesi tekrar adaylığı düşünmeyen başkanlarımız zaten istifalarını sunuyor. Genel merkezimizin yapacağı görüşme ve istişareler sonucunda belirlenecek arkadaşımızla kongreye gideceğiz." şeklinde konuştu.




AK Parti'de kongre sürecinin devam ettiğini anımsatan Keskin, Düzce'de 31 Aralık'a kadar belde kongrelerinin biteceğini bildirdi. Nüfusu 5 binden az olan beldelerde atama yapılması kararı doğrultusunda Boğaziçi'nde atama yapılacağını açıklayan Keskin, Beyköy'de ise yıl sonuna kadar kongre sürecinin tamamlanacağını açıkladı. 1 Ocak – 30 Nisan tarihleri arasında ise ilçelerin olağan genel kurullarının gerçekleşeceğini kaydeden Keskin, henüz kesin tarihlerin belli olmadığını bildirdi.