Yaşanan görevden alınma krizinin 19 Temmuz 2008'de Bursa'da yapılan “Ortak Akıl Platformuna” katılmadıkları gerekçesiyle olduğu düşünen Eğitim Bir-Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Tokgöz, Genel Merkez'den hala niçin görevden alındıklarına dair bir açıklama yapılmadığını ifade etti. Anti demokratik uygulamaları protesto etmek için yapılan platforma sendikanın aldığı karar nedeniyle gitmediklerini belirten Tokgöz, bunun görevden alınma konusunda etkili olabileceğini söyleyerek görevden alınmanın ana nedeninin ne olduğu konusunda hala sendikanın genel merkezinden açıklama yapılmasını beklediklerini ifade etti.

Tokgöz ayrıca bu konunun peşini bırakmayacaklarını da dile getirerek “Eğer Genel Merkez'den ilerleyen günlerde de bir açıklama gelmezse merkeze Cumhuriyet Baş Savcılığı aracılığıyla suç duyurusunda bulunmayı düşünüyoruz. Görevden alınmamızın ana nedeninin ne olduğunu bilmek bizim en doğal hakkımızdır.” şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamalarında da protesto platformuna katılmamanın görevden alınma noktasında etkili olduğu yönünde bilgiler verilirken konunun Cumhuriyet Başsavcılığına kadar gidip gitmeyeceği ise ilerleyen günlerde genel merkezin sergileyeceği tavırlar sonrasında netlik kazanacak.