MARMARA, Akdeniz ve Ege Bölgesi saat 12.26’da şiddetli depremle sallandı. Deprem Bolu’dan Edirne’ye, İstanbul’dan İzmir’e, Çanakkale’den Eskişehir’e kadar geniş bir alanda hissedildi. Bir çok ilde hissedilen depremde vatandaşlar korku içinde sokağa çıktı.

 

Depremin uzun sürmesi yaşanan paniği arttırdı. Depremden sonra herkes aynı anda yakınlarından bilgi almak isteyince cep telefonları kilitlendi...bir çok ilde hissedilen deprem nedeniyle bazı vatandaşlar camlardan atladı. Depremin ardından yine ölçüm karmaşası yaşandı. Depremin büyüklüğü önce 6.7 olarak açıklandı. Ardından gerçek büyüklüğünü AFAD 6.5 olarak duyurdu.

 

Yunanistan ise depremin merkez üsssünün Dedeağaç yakınları olduğunu ve büyüklüğünün 7.2 olduğunu açıkladı...

 

Afet ve Acil Durum (AFAD) Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Nurlu, Ege Denizi'nde meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremde 266 kişinin panik nedeniyle yaralandığını açıklama yaptı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

 

Açıklamada “70'e yakın artçı deprem var. Çözümü yapılan en küçük deprem 2,3... En büyük artçı deprem 5,5'tir. Deprem 40 saniye sürdü. 6.5 büyüklüğündeki bir deprem oldukça büyük bir deprem. Geniş bir alanda hissedildi. Deprem aktivitesi 7/24 takip edilmektedir. Depremlerin önceden kestirilmesi mümkün değildir ancak büyük bir deprem beklenmemektedir.” denildi.