MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, vekillik mazbatasını almasının 1. yıldönümünde Öncü Ana Haber’in canlı telefon bağlantısı konuğu oldu. 12 aylık süreçte Ankara’da hem memleketi hem de ülkesi için çalışmalar yürüten Milletvekili Yılmaz, meclis kürsüsünde Düzce’nin sıkıntı ve ihtiyaçlarını elinden geldiğince gündeme getirmeye çalıştığını aktardı.

“Düzce’nin en ufak sorununu bile ilgili mercilere iletiyoruz”
Milletvekili Yılmaz, “Mecliste dile getirdiğimiz sorunlar sizin basın olarak dile getirdiğiniz bizim de takip ettiğimiz sorunları gerek mecliste gerek bakan ve bakan yardımcılarıyla yaptığımız görüşmelerde dile getiriyoruz, çözüm önerilerini iletiyoruz, sonra da çözümlüyoruz. Yani Düzce’nin en ufak sorununu bile sadece ifade etmekle kalmayıp bununla birlikte çözüm önerileriyle birlikte ilgili mercilere iletiyoruz.” dedi.

“Biz gerçekçi bir rekolte bekliyoruz”
Düzce’nin can damarı fındık konusunda da değerlendirmelerde bulunan MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, gerçekçi bir rekolte açıklaması beklendiğinin altını çizdi.
Yılmaz, “Tarım bakanlığından rekolte açıklaması bekliyoruz. Bugün (dün) Düzce’de sokaktaydım. Bir dikili fındık ağacı olmayan insanlar bile ‘Fındık ne olacak?’ diye soruyor. Bu da Düzce’nin can damarı fındık demektir. Sadece Düzce’nin değil Batı ve Doğu Karadeniz’in insanları bu konuyla ilgili yapılacak olan açıklamayı bekliyor. Geçen hafta Ordu ziraat odası başkanı ve tarım müdürü 10 gün içinde rekolte açıklaması yapacağını söyledi. Biz gerçekçi bir rekolte bekliyoruz yani birilerinin güdümünde rekolteyi fazla göstererek düşük fiyat açıklanmasına müsaade etmeyeceğiz. Gerçekçi rekolteyi açıklasınlar.” dedi.

“Hem Türkiye hem üretici kazansın”
Bu yıl yüksek rekolte beklentisi üzerinde durarak açıklamalarını sürdüren Yılmaz, şunları kaydetti:
“Bu sene rekolte yüksek ama öyle söyledikleri gibi 850 tondan başladı şimdi 712 bin tona kadar düştüler. Diyoruz ki gerçek bir rekolte açıklansın, bunun üzerine çalışma yapılsın. Hem Türkiye hem üretici kazansın istiyoruz. Düzce’nin fındıktan en ufak bir zararı yoktur aksine karı vardır. Dört tane ihraç ettiğimiz ürünün başında fındık geliyor. O yüzden bu sene 1 milyar 700 milyon dolar civarında bir ticaret sağlamıştır. Şimdi 3 milyar hedef koyuyorlarsa burada fındık üreticisinin arkasında durmak gerekir diye düşünüyorum.”

“Kurban Bayramı’na kalmayacağını tahmin ediyoruz”
Son olarak Kurban Bayramı’na kadar açılması istenen Gölyaka Gişeleri’ndeki çalışmaların geldiği noktayı paylaşan Milletvekili Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:
“1 hafta önce ilgili firmanın şefiyle konuştum. Kendisi bize Gölyaka gişelerinin en kısa zamanda açılacağını ifade etti. Yan yol bağlantılarının giriş-çıkışlarını tam olarak açarlar mı bilmiyorum ama giriş çıkışlar çok kısa bir zaman içinde açılacak. Biz sadece Gölyaka değil Kaynaşlı gişeleri ile de ilgileniyoruz. Firma işi yeni devraldı biz gittiğimizde son kat asfalt atılıyordu. Kurban Bayramı’na kalmayacağını tahmin ediyoruz.”