Konuralp belediyesi ile Düzce belediyeleri arasında yada bir başka deyimle, Aykut ve Keleş arasındaki çekişme ,Konuralp’in Düzce’ye bağlanması talebi ile iyice netleşti. Son nokta programına katılan Konuralp belediye başkanı İbrahim Aykut ,Düzce belediyesinin Ankara’ya yaptığı talep sonrasında Keleş ile bir araya geldik. Bana bu süreci burada bitirelim,fazla kurcalama bu durumda bizde seni ibra edelim dedi.

İbra edilmesi için hakkında bizzat iddiaların bulunması gerektiğini vurgulayan Konuralp belediye başkanı İbrahim Aykut biz hemen her yıl belediye olarak denetimlerden geçtik Hiçbir usulsüzlüğümüz bulunmuyor. Devletin müfettişleri tarafından zaten ibra edildik. Düzce belediyesinin bizi ibra etmesine gerek yok. Zaten gerçekler 21 kasım günü Düzce’ye gelecek heyet tarafından da resmen belirlenecektir. Ben adalete güveniyorum.”dedi.

Düzce belediye başkanı Mehmet Keleş ile özel konuşmalarını açıklayan Aykut ,Düzce belediyesinin beldemize vereceği hiçbir şey yoktur. Zaten Halil Nimetoğlu döneminde Konuralp’in ilçe yapılması ile ilgili başvuruda vardır.Ama bu hükümet zamanında Bazı dosyalar Ankarada sümen altında kalıyor bazıları sümen üstünde bizimki gibi hemen işlem görüyor dedi.

Aykut, bu sözlerini Ereğli Belediye Başkanı Anaplı Posbıyık hemen yakınlarındaki Ak Partili Gülüç belediyesini bu kanuna göre bünyesine katmak istedi ama Ankara’da sümen altı edildi diyerek birde örnekle açıkladı.