Akçakoca’nın tanımış simalarından Sezgin Karayel, Avukat Azade Ay hakkında sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle Akçakoca Adliyesi'ne suç duyurusunda bulundu.

Avukat Ay’ın 2013 yılında Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık ettikleri gerekçesiyle görevden alınan belediye başkanlarına sahip çıktığını iddia eden Sezgin Karayel, adliye önünde basın açıklaması yaparak Baro Başkanı Azade Ay hakkındaki iddialarını kamuouyuna duyurdu.

Karayel, Akçakoca Cumhuriyet Savcılığı’na yaptığı şikâyetle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: "Düzce Baro Başkanı Avukat Azade Ay, Mardin, Van ve Diyarbakır belediyelerine atanan kayyumlarla ilgili basın açıklaması yapmıştı. O basın açıklamasına istinaden ben de kendilerine bir yorum yaptım. Bu yorumdan dolayı kendileri bizden şikâyetçi olmuş. Biz de kendisine daha önceki ve bu konularla ilgili, yapmış olduğu paylaşımlarla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikâyet dilekçemizi verdik. Bundan sonra kararı adalet verecek.”