Fatih Endüstri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde öğrenciler arasında çıkan kavgada iki öğrencinin yaralanması ile olayı ile ilgili Düzce Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, haber ekimizin sorularını yanıtladı.TEOG sınavı kapsamında Azmimilli Ortaokulu’na inceleme yapmak için giden Yurtman, dün yaşanan olay hatırlatıldığında üzüntülerini dile getirerek ailenin önemine vurgu yaptı.

Yurtman, “ Evde anne baba çocuğuna sahip çıkacak. Evinde çocuğu ile hasbihal edecek. Evladım ne yapıyorsun, hafta sonu neredeydin.” diye soracak. O olaya ilgili biz öğrendik ki hafta sonu maça gitmişler.  Okul saati dışında maçta kavga etmişler. Kavga okula kadar uzanmış. Bunun okula kadar gelmesi hoş değil.  Biz daha dikkatli olacağız.  Ancak çocukları arayarak okula almak da hoş değil.”diye konuştu.

Yurtman, bu konuyu gündemine aldıklarını ve neler yapılabilir konusunda çalışma başlattıklarını belirtti.

Yurtman, “ X-ray cihazından mı geçireceğiz, bakacağız. Bu ferdi bir olay değil.  Genelle olmaz. Ama bu tür olaylar niye olsun.  Hepsinin güvenliğinden biz sorumluyuz.  Ben ilk defa böyle bir durumla karşılaştım.  Son derece üzüldüm. Allahtan hayatını tehlikeye sokacak bir durum olmamış yada kalıcı bir etki bırakmamış. Bu bizim tek tesellimiz.  Şiddet maalesef tüm dünyayı sarmış. Önlemini alma noktasında daha çok çalışacağız.  Okulda bizim evde anne-babanın, basının, herkesin görevi.” dedi.

Olay

Fatih Endüstri Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenciler arasında çıkan bıçaklı kavgada 2 öğrenci yaralanmış, 2 öğrenci kanlar içinde hastaneye kaldırılırken, okulda büyük korku yaratmıştı.

Haber;S.KAŞKIR