İplerin iyice gerildiği Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nda meclis toplantısı yine kavgalara sahne oldu. İkinci kez basına açık yapılan toplantıda TSO’daki iç çekişmelerin boyutu bir kez daha gün yüzüne çıktı. Sabah yaptıkları kahvaltıda toplantının provasını yapan muhalif grup eteğindeki taşları döktü.

Kürsüye gelen meclis üyelerinden Tuncay Şahin, Çakır’ı meclis bilgi vermemek ve tek başına karar almakla suçlarken, Orhan Aydın’da odaya prestij kaybettirdiği yönünde eleştirerek istifasını istedi. 

BÜTÇE YİNE RED EDİLDİ VE İSTİFA İSTENDİ

Ertan Taşlı’nın milletvekili aday adayı olması münasebetiyle Yalçın Balaban’ın yönettiği toplantıda, Balaban’da oda başkanına bazı eleştirilerde bulunması üzerine Çakır tarafından toplantıyı tarafsız yönetmemekle suçlandı.
Meclis toplantılarının internet üzerinden canlı yayınlanması için bin 500 TL bütçe ayrılmasına karar verilirken, yine bütçe 12. Kez veto edildi. Meclis Üyesi Tuncay Şahin, Şubat ve Mart aylarının faaliyetlerinin Ocak ayı faaliyet olarak gösterilmeye çalışıldığını söyledi.


İNATLAŞMA DÜZCE’YE ZARAR VERİYOR!

Toplantıdaki polemiklerden biri TSO Başkanı Fahri Çakır’ın Öncü Tv’de katıldığı programda bazı meclis üyeleri için dile getirdiği “23 Nisan çocukları” benzetmesi oldu.  Şubat ayı meclisinde söz alan Orhan Yılmaz, Başkan Fahri Çakır'ın ÖNCÜ TV'deki  '23 Meclisine Çevirdiler' sözüne istinaden kürsü konuşması yaptı.  Yılmaz, "Huzurlu bir yönetim oluşturamamanın vebalini çekiyoruz. kimse sizi siyasi engel olarak görmüyor. zoruna gidiyorsa hesapları doğru yapacaksın. inatlaşma süreci Düzce'ye zarar veriyor. Ya tavırlarınızı ya yönetim anlayışınızı ya da istifa edin." dedi.Yılmaz, Çakır'a ayrıca  'Çok iyi partili olsaydın 68.olurdun' şeklinde tepkisini dile getirdi.

23 NİSAN POLEMİĞİ

Meclis Üyelerinin tepkilerini sessizce dinleyen Çakır kürsüye çıkarak eleştirilere yanıt verdi. Çakır, '23 Nisan Meclisine Çevirdiniz' söylemini yineleyerek arkasında durunca üyeler tepki göstererek meclis toplantısını terk etti.





Bazı Meclis üyeleri toplantıyı terk ettiği esnada, Nusret Özsoy ve Mehmet Danışmaz arasındaki sözlü atışma salondaki tansiyonu daha da yükseltti.

NE GÜLÜYORSUN DEDİ VE…

Toplantıyı terk edenler arasında yer alan Meclis Üyesi Nusret Özsoy Çakır'a 'Kendin söylüyorsun kendin oynuyorsun' serzenişinde bulundu. Özsoy bir başka Meclis Üyesi Mehmet Danışmaz'a da 'Ne gülüyorsun' diyerek çıkışında tansiyon yükseldi.meclis Üyelerinin çoğunluğu toplantıyı terk ettikten sonra Çakır kendisinin savunmaya devam etti.

SEÇİMLE GELDİM SEÇİMLE GİDERİM!

Çakır, üyelerinin tepkisini ukalaca olarak yorumladı.  Basında çıkan '4 görevine son verildi' haberlerine yanıt veren Çakır,  "Meclisin görevden alma veya almama durumu söz konusu değil. bu oylama yanlış." dedi.Çakır, “Seçimle geldim seçimle gideceğim” diyerek gözdağı verdi. Bir önceki döneme göre iki kat daha fazla çalışma yaptığını söyleyen Çakır, yaptıklarının arkasında olduğunu söyleyerek son noktayı koydu.