Düzce Valisi Vasip Şahin, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ve TSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde MARKA’nın organizasyonu ile Almanya ve Hollanda’da kentsel dönüşüm projelerini inceleme gezisi düzenlemişlerdi.

Geziden dönen Vali Vasip Şahin, konu ile ilgili yaptığı açıklamada Almanya ve Hollanda da yapılan kentsel dönüşüm projelerini yerinde görmek ve Marka’nın yurt dışı ilişkilerini sıkı tutmak amaçlı bir gezi olduğunu ifade etti. Gezinin verimli geçtiğini söyleyen Vali Şahin, “İncelemelerimizde özellikle Kentsel Dönüşüm Projelerine önem verdik” dedi.

“Diğer ajanslarda olduğu gibi bizim de yurt dışı ilişkilerimizi geliştirmek ve hem de yurt dışında bir takım gelişmeleri yerinde görmek ve bunları bölgemize nasıl uyarlarız konusunda bir inceleme gezisi oldu. Belirtildiği gibi Almanya ve Hollanda da eski limanların nasıl yeniden yaşam merkezi haline getirildiğini gördük. Hamburg’da, Duisburg’da, Dortmund’da özellikle Amsterdam’da bu limanları inceledik. Verimli bir gezi oldu. Bölgemize daha geniş bir bakış açısı ile bakmış olacağız bu gezi sayesinde.”

Kentsel Dönüşüm konusunda Türkiye’nin Avrupa’dan geride olmadığını dile getiren Vali Şahin, “Ama oradan yararlanacağımız bir takım taraflar var” dedi.

“Türkiye’de kentsel dönüşüm bir faaliyet olarak son yıllarda büyük bir önem kazandı. Düzce ile birlikte belediye dışı olan alanlarda da bunu uygulayabiliriz. Türkiye’de kentsel dönüşüm hem mantalite olarak hem de perspektif olarak Avrupa’dan geri değil. Ama oradan da yararlanacağımız bir takım taraflar var.”

Haber; R. BAL