Bangladeş'te idam edilen Cemaati İslami Hreketi Genel Sekreteri Abdulkadir Molla için Anadolu Gençlik Derneği tarafından bugün Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaz öncesi mevlüt şekeri dağıtıldı.

Saadet PartisMerkez İlçe Başkanı İlhan Alemdar, cenaze namaznın ardından konuşma yaptı.

Alemdar, Bangladeş halkının kukla bir hükümet tarafından yönetildiğini dile getirdi.  Bangladeş'in müslüman halkı elbet bizim kardeşimizdir ancak müslüman krdeşlerimizin yaşadığı Bangladeş'te müslümanlara karşı terör estiren ve insan müsvettelerinden oluşan kukla bir hükümet iş başındadı dedi.

Bangladeş hükümetinin müslüman halka karşı uyguladığı insanlık dışı tutumu kınadığını söyleyen Alemdar, müslümanları emperyalizme karşı birlik olmaya davet etti ve Cemaati İslami'nin genel sekreteri Abdulkadir Molla'yı idam ederek Bangladeş'ten islamı silip atacaklarını sanmaktadırlar dedi.


Alemdar, Abdulkadir Molla'nın idam kararının hukuki değil siyasi olduğunu vurguladı.
Bangladeş'te bu infaz gerçekleşirken Türkiye'nin etkisiz açıklamalar yapmasını protesto eden Alemdar, Başbakan'a ve Dışişleri Bakanı'na halkın onurunu çiğnetmemeleri konusunda seslendi.


Anadolu Gençlik Birliği olarak idamı ve mahkeme sürecini protesto eden Alemdar, Cemaati İslami'nin öncü kadrosu ve mensupları serbest bırakılmadığı müddetçe Bangladeş Hükümeti'ni ikinci İsrail olarak nitelendirmeye devam edeceğiz dedi.

Alemdar'ın konuşmasının ardından protesto sona erdi.

haber; E. TINAZ