Kar yağışının ardından etkili olan soğuk hava yollarda buzlanmaya neden oldu. Karayollarının yaptığı çalışmalar yetersiz kalınca kazalar da peş peşe geldi. Düzce Akçakoca Karayolu'nun Konuralp Köprüsü mevkinde 34 TC 2035 plakalı bir yolcu otobüsü , 81 DE 356 plakalı öğrenci servisi, 81 DF 649 plakalı kapalı kasa minibüs ile 81 BY 263 ve uçurumu yuvarlanan 34 VYV 06 plakalı iki otomobilin karıştığı zincirleme kazada ilk belirlemelere göre 5 kişi yaralandı. Yaralılar Olay yerine gelen Ambulanslarla Konuralp Araştırma ve Uygulama Hastanesinde Tedavi altına alındılar.

Köprü üzerinde meydana gelen aşını buzlanma nedeniyle önce bir otomobil kontrolden çıkarak 10 metrelik uçuruma yuvarlandı. Bu kazadan dakikalar sonra bir yolcu otobosü önünde kontrolden çıkan minibüse çarptı. Yolcu otobüsüne ise öğrenci taşıyan okul servis aracı arkadan çarptı. Bir başka otomobil ise buzlanma nedeniyle duramayarak kazaya karışan okul servisine çarptı. Meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı.

Kaza nedeniyle yolun her iki şeridi de trafiğe kapandı. İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Kahraman sürücülerin dikkatli olmasını isteyerek ekiplerimiz tüm uyarıları yapıyorlar. Ancak en büyük görev sürücülere düşüyor. Yollarımızda ciddi boyutta buzlanma mevcut. Kazalara sebebiyet vermemek için çok dikkatli olmak zorundalar dedi.

Kaza nedeniyle yolda her iki şeritte de kilometrelerce araç konvoyu oluştu. Karayolları kazanın ardından bölgede tuzlama çalışmalarına yeniden başlarken, kapanan yol araçların yoldan kaldırılmasının ardından kontrollü olarak trafiğe açıldı.