Akçakoca Milli Takımlar Kamp Merkezi'nde göçmenlerin toplumsal hayata kazandırılması hedefiyle Küresel Araştırma Düşünce Merkezi (GRTC) ve Düzce Valiliğince "Göç, Suriyeliler Entegrasyon" çalıştayı düzenlendi.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı’nın katıldığı çalıştayda üniversitelerden akademisyenler, yerel yönetimlerden yöneticiler, Sivil Toplum Kuruluşları ve yabancı katılımcılar yer aldı. Çalıştayda "Anadolu ve Göç", "Politik Açıdan Göç" ve "Uluslararası Göç ve Entegrasyonları" ile ilgili katılımcılara sunumlar yapıldı.



Çalıştayın ardından açıklamalarda bulunan Dağlı, Suriyeliler ve diğer göçmenlerin topluma kazandırılması gerektiğine işaret ederek, "Bu çalıştay ülkemizde diğer illerimizde diğer ilçelerimizde örnek olabilir mi? Bizim temennimiz bu yönde. Çünkü güzel işleyen bir yapı. Biz Suriyelileri ve diğer yabancıları ülkeden gelenleri misafirlerimiz olarak görüyoruz. Bu misafirlerimizi tamamen topluma entegre etmek, kazandırmak zorundayız. Bunların eğitim, sağlık, istihdam gibi sorunları çözüm bulma arayışındayız. Burada ortak akılla bir model geliştirmeye çalışıyoruz. Ümidimiz bunun yeni bir model olması şeklinde." ifadesini kullandı.

Haber:Y.SEVER