Gölyaka Belediyesi tarafından düzenlenen programa Vali Vekili Hasan Ruhi Yaylacı, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Gölyaka Kaymakamı Adem Keleş, Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut ve ilçe halkı katıldı.

Gölyaka Müftülüğü’nde görevli imam hatiplerin Kuran’ı Kerim Tilaveti ile başlayan program ilahilerle sürdü. İlçe halkına pilav da ikram edildi.



“Deprem değil, sağlıksız yapılar öldürür”
Programda konuşan Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, depremin değil önlemin alınmamasına bağlı can kayıplarının verildiği vurgusunda bulunarak şu ifadelerde bulundu:

“Depremden hep şikayet ediyoruz ama deprem öldürmez sağlıksız yapılar öldürür. Geçtiğimiz günlerde bir bilgi öğrendim zorunlu deprem sigortası devletimiz söylemesine rağmen konutlarımız yüzde 50 sigortalanmış. Almamız gereken dersler olduğunu düşünüyorum. Depremden ders almamız gerekiyor. Zemine uygun, sağlıklı imar projelerinden geçmiş, sağlıklı yapılar yapmamız gerekiyor. Benzer acıları yaşamamalıyız.”

“Milyonlarca insanımızın yüreğinde derin yaralar açtı”
Gölyaka Kaymakamı Adem Keleş, ise konuşmasında, “Bugün milletçe en kara gecelerden birini yaşadığımız, derin bir şekilde sarsıldığımız ve acı kayıplar verdiğimiz 17 Ağustos Depremi’nin 18. yıldönümü. O karanlık gecede resmi kayıtlara göre 17 bin 480 canımızı kaybettik. Ölen ve yaralananların sayısı kesin olarak bilinmemekle birlikte yaşanan bu afetin milyonlarca insanımızın yüreğinde derin yaralar açtığı bir gerçektir.” dedi.

“Bir belediyenin asli görevi imardır”
Belediyenin asli görevinin imar olduğunu ancak imar yerine rant sağlandığını belirten Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut, ilçe ile ilgili yapılan çalışmaların devam ettiğini belirterek şöyle konuştu:

“Depremin üzerinden tam 18 yıl geçti. Bugün senesini burada yad ettik. Gölyakalı hemşehrilerimize ve yaralılarımıza geçmiş olsun diyoruz. Bizim depremlerden ders çıkarmamız gerekiyor. Binalarımızı ve imarımızı depreme uygun yaparsak hiçbir şey olmaz. Biz geldik imara başladık. “İmarsız bir şehir olmaz” dedik. Bir belediyenin asli görevi imardır. Biz hep imardan rant anladık.  İmar olmadan hiçbir şey olmaz. Bakın Efteni Gölümüzün ayı 24’ünde ihalesi yapılacak. Biz sizlerin güvenine layık olmaya çalışıyoruz.”

Haber: Ö. YILMAZ