Düzce İl Genel Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu, ilçelerde bulunan tavus kümeslerine ilişkin araştırmaya devam ediyor.

Meclis bugünkü toplantısında Gölyaka'da bulunan kanatlı hayvalar ve tavuk çiftlikleri hakkında yaptıkları inceleme sonucunda çıkan raporu paylaştı.Komisyonlar tarafından yapılan tespitleri rapor halinde meclise sunan Komisyon Başkanı Kazım Sağlam, kümeslerde büyük eksikliklerin olduğuna dikkat çekti.

Büyük eksiklikler var

Sağlam, 'Ölü tavuklar için bir yer yok, kesinlikle kokuyu önleyecek yok edecek bir önlem alınmamış, fan çıkışlarında davlumbaz yok, gübreler gelişi güzel şekilde sağa sola dökülüyor.su hazuları yok daha da önemlisi hiçbir yerinde çevre önlemi alınmamış."ifadelerini kullandı.

"Gölyaka'nın da diğer ilçelerden farkı yok"diyen Sağlam, Gölormanı köyünde özel bir firmaya ait tavuk kümesinden çekilmiş örnekleri de meclisle paylaştı. Sağlam, bu ve benzeri modern yatırımların olduğu takdirde yerleşik alan mesafesinde bir sıkıntı yaşanmayacağına dikkat çekti.

HAYTAP'dan teşekkür

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Düzce Temsilcisi Neşe Perihan Kulak'da bugün il genel meclisi toplantısına katılarak Akçakoca hayvan barınağının onarılması için derneklerine ayrılan ödenekten dolayı teşekkürlerini iletti.


Kulak, "Belediyemizin imkanları yeterli olmuyor. Biz arkdaşlarımızla elimizden geldiği ölçüde katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Barınağımızun aracı yok, yeterli elemanı yok. Valiliğimiz kanalıyla afet işleri müdürlüğümüzden 72 m2'lik bir bina konutu aldık. Bu hizmet binasımızı federasyonumuznda da katkılarıyla onararak veteriner odası, amelliyathanesi gibi herşeyiyle onarmak istiyoruz. Araç almak istiyoruz. Konuyla ilgili para geldiği bildirildi. Bu nedenle hepinize teşekkür ediyorum."dedi.

Haber: S. KAŞKIR