Birleşmiş Milletler Sütçülük Federasyonunun 1956 yılında almış olduğu bir kararla 21 Mayıs’ın Dünya Süt Günü olarak belirlendiği o tarihten itibaren ülkemizde de 1991 yılında başlayarak 21 Mayıs’ın içinde bulunduğu haftanın Süt Haftası olarak kutlanıyor. Hacıyakup Köyü mesire alanında düzenlenen süt günü programına Gölyaka Kaymakamı Murat Şener, Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, Garnizon Komutanı Samet Tonga, Emniyet Amiri Doğan Yeni, siyasi parti temsilcileri, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürleri, Şube Müdürleri, Tarım Kredi Kooperatifi Sakarya Bölge Müdür Yardımcısı Cemalettin Uğurlu, Kamu kurumu idarecileri vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Program Gölyaka genelindeki ilk ve ortaokullu öğrenciler arasında yapılan süt koşusu ile başladı. Gölyaka Kaymakamı Murat Şener ise yaptığı konuşmada ‘’Sütün çok önemli bir besin kaynağı olduğu, sağlıkçılara göre yetişkin bir insanın günde 2 bardak süt içmesi gerektiği, ülkemizde ortalama süt tüketiminin 25 litre olduğu ve tüketimin 100 litrenin üzerine çıkarmamız gerektiği, okul sütü proje kapsamında çocuklarımıza süt içirildiğini söyleyerek, bizim yaptığımız programda da hem sütün önemini anlatmaya hem de süt üretimini teşvik etmeye ve farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Umarım bu etkinlik bu amaca hizmet eder, günümüzün hem çiftçilere hem de vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini dilerim" dedi.

İl Müdürü Kabaoğlu, okul sütü projesinin başarılı olduğunu ifade ederek Düzce’de rakamlar hakkında bilgi verdi. ‘’sütün bebeklikten başlayarak, insan yaşamın her safhasında tüketilmesi gereken çok önemli bir gıda olduğunu, çocuklara süt içme alışkanlıkları kazandırmak amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle uygulamaya konan ‘’Okul Sütü’’ projesinin çok başarılı bir proje olduğunu, İl genelinde 154 okulda yaklaşık 22 bin anaokulu ve ilkokulu öğrenciye 12 Haziran 2015 tarihinde sona erecek eğitim ve öğretim yılı sonuna kadar yaklaşık olarak 1 milyon okul sütünün dağıtılmış olacağını’söyledi.

Konuşmaların ardından Hacıyakup ilk ve ortaokulu öğrencilerinin ‘’yoğurt yeme yarışması’’ ve köy hanımlarının yaptığı sütlaçların değerlendirildiği ‘’en güzel sütlaç’’ yarışması ve folklor gösterileriyle devam etti. Programın sonunda Gölyaka’nın değişik köylerinden katılan çiftçilerimizin buzağıları değerlendirilerek en güzel buzağı ve en tarz buzağı seçildi.

21 Mayıs Dünya Süt Günü sebebiyle yapılan yarışmalar tüm katılanlara yapılan değerlendirmeler sonucu dereceye girenlere ödüllerini Gölyaka Kaymakamı Murat Şener, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu ve protokol üyeleri tarafından verildi. Program yemek ikramı ve ardından müzik dinletisi ile son buldu.