“9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü” sebebiyle Düzce Atatürk Devlet Hastanesi poliklinikleri girişinde Yeşilay Düzce Şubesi’nin de desteğiyle ‘Sigarayı Bırakma Standı’ açıldı. Stantta sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlara karbonmonoksit ölçümleri ile solunum fonksiyon testleri uygulanarak tedavileri için neler yapmaları gerektiği hususunda bilgiler verildi. Standı ziyaret eden vatandaşlara sigarayı bırakma konusunda yardımcı olunması amacıyla hazırlanan broşürler dağıtıldı.


TESTLER UYGULANDI

3 yıldır Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde Göğüs Hastalıkları Uzmanı olan Doktor Selim Erkan Akdemir, standın çalışmaları hakkında mikrofonumuza açıklamalarda bulunarak bilgi verdi. Akdemir, “9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle sigarayı bırakma konusunda vatandaşlarımızdaki farkındalığı arttırmak için böyle bir uygulama yaptık. Sigarayı bırakmak isteyen hastalarımızı sigarayı bırakma polikliniğimize yönlendirerek randevu uygulamasıyla sigarayı bırakmaları için yardımcı olmaya çalışıyoruz. Solunum testleriyle de KOAH’larının olup olmadığını belirliyoruz.” İfadelerini kullandı.

AKDEMİR: “BİR YILDA 700 KİŞİ SİGARAYI BIRAKTI”

Standa olan ilginin beklentilerinin çok üzerinde olduğunu söyleyen Akdemir, sigarayı bıraktırma yönünde bir yıldır çalıştıklarını şuana kadar 700 kişiye sigarayı bıraktırarak yüzde 71 oranında başarı elde ettiklerini söyledi.


AKDEMİR: “3 AYDA SİGARAYI BIRAKABİLİRLER”

Akdemir, sigarayı bırakmak isteyen vatandaşların stant dışında vatandaşların sigarayı bırakabilmeleri için neler yapabileceğini anlattı. Akdemir, “Standımız dışında sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımız yine hastanemize gelerek ‘Sigarayı Bırakma Polikliniği’mize başvuru yapabilirler. Günde 16 hataya bakıyoruz. Yoğunluk nedeniyle randevulu sistemle çalışıyoruz. Randevu zamanlarında hastalarımız gelerek ilaçlarını düzenliyoruz. İlerleyen süreçlerde aylık düzenli takiplerle 2-3 aylık bir tedavi süreciyle sigarayı bırakabiliyorlar.” dedi.

Haber:Y.SEVER