İl genel meclisinde yeni dönem başladı. 30 Mart seçimleri ile yenilen kadro bugün kendi arasında görev dağılımı yaptı. Meclis başkanında ise sürpriz yaşanmadı. Dün akşam Ak Parti grup toplantısında teşkilatın seçtiği Şinasi Akbulut’un karşısına başka bir aday çıkmadı. Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu’nun sağ kolu olarak bilinen Akbulut’un tek aday olarak gösterildi. Mecliste çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti adayının karşına muhalefetten aday çıkmayınca oyların 21’ini de alan Akbulut meclis başkanlığı koltuğuna oturdu.
Başkan seçilmesinin ardından ilk açıklamasında muhalefete teşekkür eden Akbulut, “birlik ve beraberliğin ilk yansımasını vermiş olduk” ifadesini kullandı.


Meclis başkanlığı seçiminin ardından başkan vekilliği seçimlerine geçildi. Çiğdem Günal 1. başkan vekilliğine seçildi. 2. başkan vekilliğine de Selahattin Esen getirildi. Her iki aday, meclis üyelerinin tamamı olan 21 üyenin oyunu alarak seçildi.


Meclis Asil kâtip üyeliklerine Akçakoca İGM üyesi Ayfer Yılmaz ile Çilimli İGM üyesi Öner Şen, yedek katip üyeliklerine ise Kaynaşlı İGM Üyesi Hasan Ergin ile Yığılca İGM meclis Hüseyin Yılgın seçildi.


KOMİSYONLAR BELİRLENDİ


Verilen önerge ile İGM Daimi Encümen seçimi de yapıldı. MHP grubunun encümen adayı göstermediği toplantıda, AK Parti Grubunun daimi encümen olarak aday gösterdiği Şinasi Akbulut, Çiğdem Günal ve Dursun Çakır seçildi. Toplantıda meclis komisyonları ise şöyle belirlendi:


İmar komisyonu: Cahit Aydın, Fatih Turan, Hasan Ergun, Mustafa Şen, Ömer Kenbil, Necmi Kap ve Sema Çelebi (MHP)


Plan ve Bütçe Komisyonu: Selahattin Esen, Dursun Çakır, Nazmi Tok, Hüseyin Yılgın, Saffet Şen, Kazım Sağlam, Çetin Sarıahmet (MHP)


Çevre ve Sağlık Komisyonu: Çiğdem Günal, Hüseyin Yılgın, Şaban Arslan, Öner Şen, Çetin Sarıahmet (MHP)


Eğitim, Kültür ve Sosyal İşler Komisyonu: Mümtaz Sait Genç, Ayfer Yılmaz, Öner Şen, Kazım Sağlam, Ömer Yıldız (MHP)


Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu: Selahattin Arslan, Öner Şen, Şaban Arslan


Köye Yönelik Hizmetler Komisyonu:Mümtaz Sait Genç, Saffet Şen, Ayfer Yılmaz

Bir sonraki toplantının günü ve saatini belirleyen meclis üyeleri, ardından yeni dönemin birbirlerine hayırlı olması dileklerini iletti.

 

MECLİSİN 3 ÇİÇEĞİ


İl genel Meclisinde geçen yıl bir olan kadın sayısı bu yıl üçe çıktı. Toplantının en dikkat çekenleri arasında olan kadın üyeler basına poz vermeyi ihmal etmedi. Heyecanını gizlemeyen kadın üyelerden Akçakoca İGM Üyesi Ayfer Yılmaz, duygularını mikrofonlarımıza iletti.

Yılmaz, il genel meclisinde olmayı her zaman hedeflediğini iletirken, 5 yıllık görev süresinin kendisinin karnesi olacağını belirtti.


Yılmaz “benim açımdan siyaset yapmak çok mutluluk verici. Her zaman köylerde birlikte olmak istemişimdir. Devletin verdiği imkanlarla ne kadar hizmet götürebilirsem götüreceğim.”dedi.

 

Haber;S.Kaşkır