Düzce Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan yazılı açıklama ile Tıp Fakültesi Dekanlığı’nda şef kadrosunda görev yapan Erkan Cin’in, Tıp Fakültesi Dekanlığı’ndan Düzce Meslek Yüksekokulu'na görevlendirilmesinin Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanlığınca haksız ve keyfi bir uygulama olarak nitelendirilmesinin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Yapılan açıklamaya göre Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanlığı'nın yaptığı açıklamanın gerçek dışı olduğunu ve üniversite personeli Erkan Cin'in, Tıp Fakültesi bünyesinde çalışmak istemediğini iki farklı dilekçe ile idareye bildirdiği ifade edildi.

Bunun üzerine Tıp Fakültesi Dekanlığı Cin'in başka bir birime görevlendirilmesini istemiş ve Erkan Cin'in bu sebeple de Düzce Meslek Yüksekokulu’nda görevlendirildiği ifade edildi.

Bu görevlendirmenin, ilgili Dekanlık bünyesinde iş barışını koruma amacıyla ve tamamen kamu yararı ve hizmet gerekleri göz önüne alınarak yapıldığı vurgulandı.

Eğitim Bir Sen'in açıklamalarını da eleştiren üniversite yönetimi “Yersiz yorumlarla basın açıklaması yapan ilgili sendika yetkililerince ve hukukçularınca da bilineceği üzere, bir idari işlemin iptal edilmesi o işlemin muhakkak İdarece haksız ve keyfi olarak uygulandığı anlamına gelmemektedir.” şeklinde açıklama yaptı.

Haber, R. BAL