Düzce Valisi Ercan Topaca’nın Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü görevine dönmek üzere Merkez Valiliğine atanmasının ardından, veda ziyaretlerini tamamlayarak  Salı günü yeni görevine başlamak üzere Ankara’ya gitmesi bekleniyor.

Topaca’nın merkeze alınması ile birlikteDüzce Valiliği görevine atanan Bülent Kılınç’ın da aynı hafta içinde görevine başlamak üzere ilimize gelmesi bekleniyor. Düzce’nin beşinci valisi görev için gün sayarken, Düzce ilk kez atama yolu ile bir vali ile vedalaşıyor.

Düzce’nin 1999 yılında il olmasının ardından Bolu Valisi Nusret miroğlu’nun vekaleten yürüttüğü valilik görevi,  7 Şubat 2000 tarihinde  Düzce’nin ilk valisi alarak atanan  olan Fikret Güven’e geçti.

Fikret Güven Samsun’dan  milletvekili adayı olmak için 15 Ocak 2003 tarihinde  istifa edince, iki gün sonra yani 17 Ocak tarihinde Üçüncü Valimiz Cengiz Bulut göreve başladı.  Bir yılı aşkın süre görev yapan Cengiz Bulut da yaş haddinden  04 haziran 2004 tarihinde emekliye ayrılınca valilik makamı üç ay süreyle Vali Yardımcısı Osman Demir tarafından yürütüldü.

20 Eylül 2004 tarihinde Düzce Valisi olan Halil Nimetoğlu iki  buçuk yılı aşkın bir süre görev yaptı. Nimetoğlu’nun Düzce’den milletvekili aday adayı olmak için 08 Mayıs 2007 tarihinde istifasının ardından yaklaşık bir hafta Valilik görevi Vali Yardımcısı Osman Demir tarafından yürütüldü. 14 mayıs 2007 günü göreve başlayan Ercan Topaca ise aradan geçen dokuz aya yakın sürenin ardından önümüzdeki günlerde görevi Beşinci Valisi Bülent Kılınç’a devretmeye hazırlanırken, Düzce tarihinde ilk kez bir valinin atanma ile ayrılmasına  da  tanıklık ediyor.