Şubat 2013 itibarıyla Düzce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü olarak başlayan ve yaklaşık 1 buçuk yıl Düzce’de görev yapan Ruhi Çokan, Temmuz 2014 yılında Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararıyla aralarında Düzce’nin de bulunduğu 14 ildeki müdürlerle birlikte görevden alınmıştı.

 Çokan’ın yerine ise AK Parti Adapazarı eski İlçe Başkanı ve 30 Mart Yerel Seçimleri için AK Parti’den Adapazarı Belediye Başkanlığına aday adayı olan Mutlu Işıksu atanmıştı. Düzce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğündeki değişimlerde o dönem tartışmalara yol açmıştı.

“Müdür değişimleri” Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan’ın ziyaretinde de gündeme gelmiş, Ak Parti İl Genel Meclisi Üyesi Cahit Aydın, Asan’ın parti teşkilatı ziyaretinde söz alarak  Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğündeki görev değişimini hatırlattı ve bu konunun sorgulanması gerektiğine dikkat çekmişti.

Atamayı yargıya taşıyan Çokan’a, mahkeme kararıyla görevi iade edildi. Bir süredir Düzce’de vekaleten görev yapan Düzce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım’dan görevi alan Çokan, 2 Kasım Pazartesi günü itibariyle müdürlükteki görevine başladı.

Haber:S.KAŞKIR