Düzce İl Danışma kurulu toplantısı Vali Adnan Yılmaz başkanlığında yapıldı. Kaymakamlar, Belediye başkanları ve kurum müdürlerinin katıldığı toplantıda Vali Yılmaz, geçtiğimiz hafta yapılan valiler toplantısındaki izlenimlerini anlattı. Toplantıya katılanların not almasını isteyen Yılmaz, daha iyi hizmet için neler yapılabileceğinin değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
“ Düzce valiliği olarak sorumluluğumuzu biliyoruz. Düzce ilinde devlet vatandaş hizmetlerini vatandaş odaklı olmasını göz önünde tutarak, sürekli hızlı ve gelişen hizmetler olarak önde tutarız.Düzce’nin çağdaş kent olmasını Türkiye’deki iller arasında 10. Olmasını istiyoruz.”
Hizmette memnuniyet derecesi nedir?
Bazı değerlendirmeleri olduğunu söyleyen Vali Yılmaz, kuruluşların yürüttüğü çalışmaları resmi yazıyla istediklerini ifade ederken, “ Lütfen cevaplar formalite niteliğinde olmasın” dedi.
“ Her birimizin kamuya hizmet etme görev ve sorumlulukları mevcuttur. Sunduğumuz hizmetlerin ya da ifa ettiğimiz görevlerin muhasebesini yapmamız gerekir. Kaç proje üretebildik kaç proje yatırım programına dahil oldu yatırım programında yer alan kaç projeyi tamamladık. Kaç kişiye hizmet verdik. Hizmette memnuniyet derecesi nedir? Hizmetlerden yakınan kaç vatandaşımız var. Daha iyi hizmet ortamı için neler yapılabilir hizmetlerimizde dezavantajlı bireyleri gözettik mi? İşte her birim amirinin bu ve buna benzer sorularla yıllık değerlendirme yaparak buna kendini hazırlaması ve yeni hedefler belirlemesi icap eder. Kuruluşların yürüttüğü yatırımlar ve hizmetleri her yıl resmi yazıyla istemekteyiz. Verilen cevaplar lütfen formalite tamamlama niteliğinde olmasın. Yapılan yatırım veya vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmetlerin etki alanını ve oranını belirleyelim, bir önceki yıla ilişkin mukayeseler yapalım ve geleceğe yönelik öngörüleri sıralayalım.”
Görevin hakkı verilmeli
İdarecilerin cevaplaması gereken soruları da tek tek sıralayan Yılmaz, bu soruların olumlu cevaplanması halinde görevin hakkının verilmiş olacağını vurguladı.
“Örneğin trafik kazalarını önlemede başarı sağlandı mı dar gelirli kaç vatandaşa ulaşıldı, okullaşma oranları değişti mi? Üniversitelere yerleşmede ki başarı trendi nedir? Bebek ölüm oranı azaldı mı, vergi tahakkuk oranı arttı mı, hizmet binalarında engellilere yönelik düzenlemeler yapıldı mı, ulaşım iletişim hizmetlerinde sağlanan başarı nedir, ağaçlandırma çalışmaları hangi düzeyde, vatandaş odaklı hizmet anlayışı kapsamında web siteleri yeterince kullanıldı mı, kırsal kesimde yaşam kalitesi hangi yönde değişti, spora ve gençliğe hangi faaliyetlerle güç katıldı, turizm değerlerimizi tanıtabildik mi muhtemel afetlere hazır mıyız, dekara verimi ne kadar yükselttik, tarım sanayi ve diğer sektörlerde atılıma hazır projeler üretip takip edildi mi. Şüphesiz bu soruları çoğaltarak kendimize sormalıyız. Vereceğimiz her olumsuz cevap bize daha fazla çalışmamız gerektiği çıkarımına ulaştırırken her olumlu cevap yaptığımız görevin hakkını verdiğimiz anlamına gelecektir.”
Talimatı veren amire geri dönüş yapın
Kurum idarecilerinden masa başında oturmamalarını da isteyen Yılmaz, vali ve vali yardımcılarının verdiği görevin hemen yerine getirilmesini istedi.
“Cep Telefonları açık mesai saatleri dışında ve hafta sonları da dahil olmak üzere mesai mefhumu gözetmeksizin cumartesi Pazar dahil iş bitinceye kadar çalışmalıyız adeta yirmi beşinci saat yirmi altıncı saat gibi verimli kullanmalıyız. İl valisi ve vali yardımcıları verdiği talimat ve görevler zamanında ve derhal yapılmalı mutlaka talimatı veren amire geri dönüş yapılmalıdır. Bu her şeyden önemli ve yönetişim sürecinin ihmal edilmemesi gereken bir parçasıdır. Bu iş benim işim değil kimin görevi ise o yapsın demek yerine iş ilgili birime süratli bir şekilde intikal ettirilmeli ve sorumlu amire bilgi verilmelidir.”  

Haber: H. İŞCAN