Düzce’de son düzenlenen ve 150’yi aşkın kişinin uyuşturucu ticaretine karıştığı veya kullanıcı olduğu şüphesiyle gözaltına alınan geniş kapsamlı Narkotik Operasyonunda, yakalanan kişilerin sayısının fazlalığı kentimizde özellikle gençleri hedef alan bu yıkıcı alışkanlıkların ulaşmış olabileceği seviye hakkında endişe yaratmaya başladı.

Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonucunda sadece 2008 yılında uyuşturucu suçları nedeniyle yakalanan kişilerin sayısının üç yüzü aştığı tahmin ediliyor.

Kaçakçılık ve Organize Suçlar ve Narkotik ofislerinin gayretli çalışmaları sayesinde Düzce’de sadece 2008 yılının ilk yarısında yüzlerce kilogramlık değişik türlerde uyuşturucu madde yakalandı. Bu uyuşturucu türlerin içinde, esrar, eroin gibi maddelerin yanı sıra ecstasy gibi uyuşturucu mahiyete sahip haplar da bulunuyor. Operasyonların bir bölümü Düzce polisinin kendi çabaları ile icra edilirken,bazıları da diğer şehirlerin güvenlik güçleri ile ortaklaşa yapılan çalışmalar ile gerçekleştirildi.

Sadece son operasyonda 150’nin üstünde şahsın gözaltına alınması da bir noktaya işaret ediyor. Bu kişilerin içinde sekizinin satıcı olduğu, diğerlerinin ise kullanıcı olduğu zannı ile yakalandığı ifade ediliyor. Bu da bir satıcıya yaklaşık yirmi müşteri gibi ürkütücü bir rakama işaret ediyor.

Bu sayı bu sene içinde yakalanan çok sayıda zehir taciri ile kullanıcılara uyarlandığında olay daha vahim bir görüntüye kavuşuyor.

Düzce'de Narkotik ve Kaçakçılık ve Organize Suçlar ekiplerinin yakaladığı, satıcı ve içici olarak tanımlanan zanlıların yanı sıra Jandarma ekiplerinin operasyonları ile gözaltına alınan ve Hint keneviri gibi uyuşturucu üretiminde kullanılan ürünleri ekip biçenler de var. Tüm göstergeler, zehir ticareti ve kullanımı konusunda dikkatli olunması gerektiğine işaret ediyor.

Uzmanlar, Konunun sadece asayiş ile ilgili olmadığı, sosyal yaşam koşullarının ve Aile ortamının bu kötü alışkanlıkların kazanılmasında etkili olabileceğini belirtirken, en büyük görevin de gençlerin yakınlarına düştüğünü ifade ediyorlar.