Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Düzce'de akil insanlarla bir toplantı yaptı. D-100 Karayolu üzerinde bulunan bir otelde yapılan görüşme, basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Toplantıya katılan akil insanlar
Toplantıya Düzce Kamyon ve Tır Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Orhan Yılmaz, Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ulviye Dikmen, Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Levent Başaran, Marmara Sanayici ve İşadamları Derneği (MARSİAD) Başkanı Bahri Odabaş, Akçakoca Fiskobirlik Şube Başkanı Mustafa Oktay, Düzce Depremzedeler Derneği Başkanı Avukat Ayşegül Şenol Can, Abhaz Kültür Derneği Başkanı İhsan Kıymet, Kızılay eski Genel Sekreteri Muzaffer Komit, Çevre Mühedisleri Odası Eski İl Temsilcisi Zeyneti Bayri Ünal, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası eski Meclis Başkanı Cemal Sahtiyancı, Mahmut Yabancı, Bahri Gündüz, İbrahim Çengel (Yığılca), Bünyamin Kırca (Kaynaşlı), Ferit Akbal, Erol Solak, İhsan Çetin ve Buğra Bek katıldı.



"Hiçbir yıl çiftçiye destek verilmedi"
Üreticilerin iki sezondur mağdur olduğu fındık fiyatı ve hükümetin tarım politikalarının ağırlıklık olarak masaya yatırıldığı toplantıda konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin anayasa gereği genel bütçeden çiftçilere destek vermesi gerektiğini vurguladı. Kılıçdaroğlu, "Her yıl milli gelirin yüzde 1'i oranıyla çiftçilere destek verilmesi kanunu çıktığından bu yana hiçbir yıl çiftçiye destek verilmedi. Verilmiyorsa Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı'nın dava açması gerekir.
Bu süreçte ben sadece burada değil, Ordu'da, fındık güneşinde oturduk, bir çalışma yaptık.  Kooperatifçi vardı, Fiskobirlik müdürü vardı, özel ihracatçısı vardı, esnafı vardı. Oturduk, konuştuk Biz bu sorunu nasıl çözeriz? Çözümü 3 aşağı 5 yukarı herkes biliyor." dedi.

"Siyaseti sorgulamak gerek"
Siyaseti sorgulamak gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Siz Ankara'da oturup, arada bir televizyonlara çıkıp, seçim meydanlarında, seçim süresince miting yapıp milletten oy isterseniz o oyu size kimse vermez." diye konuştu.

Çimento fabrikası gündeme geldi
Düzce'de çevresel sorunları tırmandıran çöplerin vahşi depolanmasının yarattığı sıkıntıların da gündeme geldiği toplantıda ayrıca Çevre Mühendisi Zeyneti Bayri Ünal tarafından Yığılca'nın Hoşafoğlu Köyü'nde yükselecek çimento fabrikasının doğaya ve yöre halkına vereceği zararlar aktarıldı. Toplantıda hazır bulunan 12 CHP'li vekilden biri olan Mahmut Tanal'ın bir kaç gün önce meclise taşıdığı ünlü Müteahhit Ali Ağaoğlu'nun yatırımı enine-boyuna tartışıldı.

4 saat sürdü
Yaklaşık 4 saat süren görüşmede, akil insanlar Düzce'ye dair beklentilerinin yanı sıra toplantı hakkındaki duygu ve düşüncelerini de dile getirdi.

Sorunlar yakından takip edilecek
Toplantıya davet ettiği tüm isimlerde istişarelerde bulunan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kısa bir değerlendirme ve teşekkür konuşmasıyla sona eren görüşmede ele alınan konuların Düzce'den sorumlu CHP'li vekiller ve il-ilçe teşkilatları tarafından yakından takip edileceği öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun özellikle çevresel sorunlar ile fındık üreticilerinin yaşadığı fiyat mağduriyeti üzerinde yoğunlaştığı ve bu konuları Ankada nezdinde de gündeminde tutacağı edinilen bilgiler arasında...
HABER:C.ÜSTÜNER