Düzcede muhalefet partileri erken seçim var diye çalışmalarına hız verdi iktidar partisinde ise yoğun bir çalışma dikkat çekiyor. Siyasi partilerin ve odaların kongreleride birbirini izliyor tam anlamıyla düzce adeta seçim atmosferinin içine girdi. Düzce seçim iyiden iyiye seçim atmosferine girdi. Muhalfet partileri erken seçim olacak düşuncesiyle çalışmalarına hız verdiler. Pek çok siyasi parti adeta milletvekili adaylarını belirlemek amacıyla toplantı üstüne toplatılar yapıyorlar ve seçimler erkene alınacak bu nedenle hazırlıksız yakalanmamalıyız olası bir erken seçimde rakiplerimizden bir adım önde olmalıyız diye çalışmalarını sürdürüyorlar.
Bazı partilerde ise ilçe kongreleri hızla devam ediyor.
Ilçe belde ve il kongre çalışmalarının sürdüğü partilerde heycan dorukta, kazananlar mutlu kaybedenler üzgün siyasi geleceğini riste atmak istemeyen adaylar hata yapmamak için büyük gayret gösterirlerken zaman zaman hatalarda yapmıyor değiller. İktidar partisinde ise il danışma meclisi toplantılarını sürdürüyor.
Önce Düzce merkez ardından Gölyaka'da toplanan AK Partililer ayrıca mahalle ve köy ziyaretlerinide aralıksız olarak sürdürüyor.
Vatandaşları dinleyen iktidar partisine mensup milletvekilleri ve parti yöneticileri mevcut sorunların çözümünün yanı sıra gelecekle ilgili talepleride öğreniyorlar. Siyasi partilerdeki yoğun çalışma temposu Esnaf ve Sanatkarlar Odalarında da var.
27 Esnaf Odasının genel kurulu geçtiğimz hafta başladı ve Mart ayının başına kadar devam edecek. Siyaset sahnesinde muhalefetin erken seçim hazırlığı iktidarın halkla sıkı diyaloğu ile birlikte partilerin ilçe kongreleri ve oda seçimleriyle birlikte Düzce'de tam anlamıyla seçim atmosferi yaşanıyor.