Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) 09 Mayıs’ta yayımlanan "2017 Yılı Adli ve İdari Yargı İhtiyaç Kararnamesi" ile adli yargıda bin 35, idari yargıda 10 hakim ve savcının görev yerinin değişmesiyle birlikte Düzce Adliyesinde görev yaparken Çanakkale Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atanan 1.Ağır Ceza Reisi ve Adalet Komisyon Başkanı Ahmet Göztaş, Düzce Cumhuriyet Başsavcı vekili iken Ankara Cumhuriyet Savcısı olarak atanan Ahmet Altun ve Düzce Adliyesinde Hakimlik görevi yürütürken Adana Ceyhan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına getirilen İbrahim Alper Bilgin için Kalıcı Konutlar Bölgesindeki Düzce Belediyesi Erguvan Sosyal Tesislerinde veda yemeği düzenlendi.



Programa Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, 2.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ferhan Acar, AK Parti Düzce Milletvekilleri Fevai Arslan ve Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Düzce Baro Başkanı Azade Ay, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Türk Kızılayı Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi Avukat Ali Dilber, bazı kaymakamlar ve ilçe belediye başkanları ile adliye personelleri katıldı.



Müzik dinletisi ile başlayan veda yemeği programı görev yerleri değişen Göztaş, Altun ve Bilgin’in özgeçmişlerini anlatan kısa film gösterimi ile sürdü. Film gösteriminin ardından Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Baro Başkanı Azade Ay, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç ve Türk Kızılayı Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi Avukat Ali Dilber Göztaş, Bilgin ve davete katılamayan Altun’un yerine eşi Kadriye Altun’a yeni görevlerinde başarı dileyerek plaket ve hediye takdim etti.



Plaket takdiminin ardından düşüncelerini dile getiren Göztaş vedaları sevmediğini belirterek önemli olanın gök kubbede hoş bir seda bırakmak olduğunu söyledi. Bilgin, kendileri için hazırlanan program için emeğine geçenlere teşekkür ederek üç yıl görev yaptığı Düzce’de adalet terazisini dengede tutmaya çalıştıklarını ifade etti. Altun’un yerine davete katılan eşi Kadriye Altun ise eşi adına herkese teşekkür etti.

Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün ve 2.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ferhan Acar, emekliye ayrılan Düzce Adliyesi personeli İsmail Çalışkan’a vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür belgesi takdim etti.

Program yemek ve müzik dinletisiyle tamamlandı.