18 Ekim'den bu yana kendisinden haber alınamayan 16 yaşındaki Dilara Sena Hanedar’ın anne-babası kızlarını arıyor. Çilimli’nin Kiraztarla Köyü’nde yaşayan Efkan ve Nigar Hanedar çifti, 11 gün önce okula yolcu ettikleri kızlarından bir daha haber alamadı. Durumu güvenlik güçlerine bildiren aile, haber merkezimiz aracılığıyla hem kızlarına hem de varsa gören ya da duyanlara seslendi.

“11 GÜNDÜR NE KIZIMIN SESİNİ DUYDUM NE DE GÖRDÜM”

Baba Efkan Hanedar, kızının kaybolduğu günü şöyle anlattı: “Sabah köyümüzden servise bindirdik. Kızım, Kalıcı Konutlar'da bulunan Farabi Lisesi'ne gidiyor. Okulun kapısında diğer arkadaşları ile beraber servisten iniyor ama biraz arkada kalıyor. Arkadaşlarından telefon istiyor. Kendi cep telefonu yoktu. Kız arkadaşına “annemle” ya da “babamla görüşeceğim” diyor. Konuştuktan sonra “İşim var, akşamı bulmaz gelirim. Servise söyleyin ben gelmeden gitmesin, beni beklesin mutlaka” diyor ve okulun kapısından içeriye girmiyor. İçeriye girseler zaten içeriden salmayacaklar. Akşam oluyor. Saat 16:00-17:00 arası servis geliyor. Kız arkadaşlarına “beni bekleyin” dediği için kızlar da sabah aradığı telefona geri dönüyor. Bu sefer karşılarına çıkan vatandaş “ben sevgilisiyim ama Dilara Sena benimle değil, nerede olduğunu da bilmiyorum” diyor. Bu olay geçtiğimiz salı oluyor. 11 gündür ne kızımın sesini duydum ne de gördüm. Haber de alamıyorum. Jandarmaya başvurdum, şikayette bulundum.”

6 GÜN SONRA TELEFON ÇALDI VE...

İlk 6 gün kızlarından hiçbir haber alamadıklarını ifade eden Baba Efkan Hanedar, çevrelerine kızlarının bulunması için “Televizyona çıkacağız” şeklinde söylemlerde bulunmalarının sonrası bir kişinin eşinin cep telefonunu aradığını belirtti ve şöyle devam etti: “Numarasını kızımdan öğrendiler büyük ihtimalle. Eşime diyorlar ki “Sen bu programlara çıkma, senin kızın bizimle değil. Bizim ismimizi, görüntümüzü söyleme. Yayınlamazsan biz kızınızı bir şekilde getiririz.”

Daha sonra arayan numaranın kime ait olduğunu araştırdıklarını ancak şahsa ait çıkmadığını kaydeden Hanedar, şunları söyledi: “Bu telefon birileri tarafından uydurulmuş. Telefon var ama şahıslar adına kayıtlı değil diye bilgi alıyoruz. Kızımızdan hala bilgi almış değiliz.”