Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin greve gittiğini ileri süren bazı basın organlarının bu iddiası yalanlandı. Düzce'de 3 gündür etkili olan kar yağışının ulaşımda aksamalara yol açmaması için belediyeler, özel idare ve karayolları eliyle il genelinde çalışmalar devam ederken, dün akşam Bolu Dağı mevkiinde yaşanan duraksamalar gerekçe gösterilerek "Karayolları greve gitti" başlığı altında yollarda çalışma yapılmadığı öne sürüldü.



Söz konusu iddia "Gerçek dışıdır"
Bunun üzerine haber merkezimize ulaşan Karayolları Otoyol İşletmeler Başmühendisi Murat Kahraman, söz konusu iddianın gerçek dışı olduğunı söyledi. Yoğun kar yağışına bağlı olarak meydana gelen kazalar nedeniyle yollarda yarım saat ya da 1 saat gibi güvenlik amaçlı kapatmaya gidildiğini söyleyen Kahraman, "Bu kısa süreli kapatma sürücü ve yolcuların güvenliği için yapılmaktardır. Yolda gerekli güvenlik sağlandıktan sonra ulaşıma hemen açılmaktadır."  dedi.

"Grev kesinlikle yoktur"
Kar yağışından dolayı yollarda kapatma ya da ekiplerin çalışmaması gibi bir durumun söz konusu olmadığını kesin dille vurgulayan Kahraman, "Sadece kaza durumunda yol kapatılır. Zaten bu sene  karayolları ve TEM otoyolunda yolları kapatacak kadar bir kar olmadı. Grev kesinlikle yoktur. Zaten OHAL kapsamında böyle bir durum söz konusu olamaz. Devletine saygılı olan tüm kurum çalışanlarımız, 7 gün 24 saat vardiyalı şekilde görevinin başındadır. Bu tür haberler çalışanlarımızın moral-motivasyonunu da olumsuz yönde etkilemektedir." diye konuştu.