Düzce’de yaşanan büyük sel ve heyelan felaketlerinin ardından Düzce’ye siyasilerin ziyaretleri devam ediyor.

MHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Levent Bülbül, incelemelerde bulunmak üzere Düzce’ye geldi.

Bülbül, Cumayeri ve Akçakoca ilçeleri ile Akçakoca’nın Esmahanım, Dilaver, Karatavuk, Uğurlu ve Sarıyayla köylerinde inceleme yaparken vatandaşların sıkıntılarını dinledi.

Ayrıca MHP TBMM Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Levent Bülbül, Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ı da makamında ziyaret ederek bilgi aldı.

İncelemelerde bulunan Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Levent Bülbül, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kayıp vatandaşların bulunmasının öncelikli olduğunu belirtirken maddi hasarın giderilmesi konusunda da çalışmalar yapılacağını söyledi.

“Hasar çok büyük”

Bülbül, şu ifadelerde bulundu:

“Evler yerinden toprağı ile sökülmüş. Kayıplarımızın evleri de yok olmuş durumda, çok acı bir durum söz konusu. Vatandaşlarımızla bir araya gelip yapabileceklerimizi öğrenme konusunda buradayız. Burada bir takım talepler var. Maddi hasar çok büyük. Tabii kayıp vatandaşlarımızın bulunması öncelikli. Ardından burada mevcut olan sıkıntıların giderilmesi de önceliğimiz. Devletimiz burada sıkıntıları gidermek için çaba sarf etmiş durumda. Devletimizden Allah razı olsun.”

“Elimizden gelen çabayı göstereceğiz”

Bölgede yaşanan felaketin hafife alınmaması gerektiğini de vurgulayan Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Levent Bülbül, bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğine ilişkin taleplerin haklı olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Bu bölgenin ve hadisenin hafife alınmaması lazım. Özellikle afet bölgesi ilan edilmesi konusunda büyük talep var. Buraya geldiğimizde de haklı gerekçeleri daha net görmüş durumdayız. Vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi ve yaraların sarılması, maddi zararların giderilip hayatın normal akışına dönmesi konusunda biz de elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Buradaki hemşerilerimize devletimize milletimize geçmiş olsun diyorum.”


Haber: M.KADAŞ