1981 yılından itibaren her yıl düzenli olarak kutlanan ve Atatürk'e Başöğretmen unvanının 24 Kasım'da verilmesi dolayısıyla 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor. Bugün dolayısıyla tüm ülkede olduğu gibi Düzce'de de programlar düzenlendi. İlk olarak Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu yapıldı.

Daha sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne geçirerek burada da etkinlikler devam etti. Konuşmalarla başlayan programlarda Vali Bülent Kılınç, öğretmenlerin önemine değinerek, “ 20 milyona yaklaşan öğrenim çağındaki genç nüfusuyla gelişen bir toplumuz. Genç nüfusun fazlalığının artıları olduğu gibi eksileri de oluyor. Artıları eğer bu gençleri iyi yetiştirirsek ülkemiz için faydalı olur. Eksi olan tarafları da var. Genç nüfustaki fazlalık üzerimize yük bindiriyor. Sorunluluk yüklüyor. Bu nedenle öğretmenlerimize çok iş düşüyor.” şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer'de öğretmenlerin günümüz dünyasında önemli bir yere sahip olduğu ve gençlerin yetişmesinde öğretmenlere büyük görevler düştüğünü belirtti.

Emekli öğretmenler adına bir konuşma yapan emekli öğretmen Fethi Yıldırım da öğretmenlik görevinin kutsallığına değindi. Yıldırım, “Bu görevin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu nedenle görevimizi başarıyla sürdürmek için elimizden geleni yapmalıyız.” dedi.

Yeni göreve başlayan öğretmenler adına bir konuşma yapan İsmetpaşa İlköğretim Okulu Öğretmeni Zeynep Aysal da gelişen dünyada öğretmenin yerine değinerek, “Dünya günden güne değişen ve teknolojik olarak gelişen bir yapıya sahip. Bu yapı içerisinde öğrencileri yapıya uygun bir şekilde eğitmemiz gerekiyor. Eskiden kağıt kalemin bile zor bulunduğu bir dönem yaşanırken şimdi her şey bilgisayar sayesinde kolaylıkla yapılabiliyor.” ifadelerini kullandı.

Program 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesi ve göreve yeni başlayan öğretmenlerin için yemin töreni yapılmasıyla devam etti.

Düzenlenen program 2008 yılı içerisinde emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgelerinin verilmesi ve Öğretmenler Günü dolayısıyla yapılan gösteriyle son buldu.