İdlib'de rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit haberlerinin gelmesinin ardından Düzce'de araçlarıyla konvoy yapan vatandaşlar, Mehmetçiğe desteğini gösterdi.

Atatürk Bulvarı üzerindeki eski garajlarda toplanan minibüs esnafı araçlarıyla Düzce İl Jandarma Komutanlığı'na kadar konvoy düzenledi. Araçların Türk bayraklarıyla donatıldığı konvoy sırasında  sloganlar ve tekbirlerle Türk milletinin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her zaman askerinin yanında ve desteğe hazır olduğu vurgulandı.

Jandarma Komutanlığı önüne gelen vatandaşlar burada saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu. Vatandaşları selamlamak ve teşekkür etmek için komutanlık binası önüne gelen bir rütbeli, en küçük destekçi olan Yusuf Emir'i kucağına alarak kepini onun başına taktı.

İdlib’de saldırıları önlemek, Türkiye'nin hudut güvenliğini sağlamak, göçü ve insanlık dramını engellemek amacıyla bölgede bulunan Mehmetçiğe destek veren esnaf ve vatandaşlar, günün birlik ve beraberlik günü olduğuna dikkat çekerek, "Milletimizin başı sağ olsun, yaralılarımıza Allah acil şifa versin." ifadelerini kullandı.

Konvoy daha sonra Aziziye Mahallesi'ndeki İl Emniyet Müdürlüğü binası önüne gelerek burada da saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu.

Öte yandan şehit olan Mehmetçiklerimiz tüm Türkiye'yi derin bir üzüntüye boğarken, Düzceli vatandaşlar ev ve işyerlerine Türk bayrağı asarak Mehmetçiğe desteğini gösterdi.