AK Partili Düzce İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Günal, salgın nedeniyle verilen aranın ardından bugün yeniden başlayan il genel meclis toplantısı sonrası Öncü Haber’e özel değerlendirmelerde bulundu.İl Özel İdaresi’nin pandemi döneminde de çalışmalarına ara vermeden devam ettiğini söyleyen Günal, şunları kaydetti: “Hizmetlerimizde hiçbir aksama olmadı” diyen Günal, “İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye göre koronavirüs tedbirleri kapsamında İl Genel Meclisi toplantılarına ara vermiştik. Ama diğer işlerimiz ile ilgili yoğun çalışma süreci yaşadık. İl Özel İdaresinin çalışmalarında bu süreçte her hangi bir aksama olmadı. Süreç normalleşmeye döndü bizlerde, normalleşme süreci ile birlikte, Meclis toplantılarına başladık.”  .

“Köy ziyaretleri verimli geçiyor”

Düzce merkeze bağlı köyler başta olmak üzere, il genelindeki köylere yaptıkları ziyaretleri de değerlendiren Günal, köy ziyaretlerinin verimli geçtiğini söyledi. Ziyaretler kapsamında köylerdeki sorunları yerinde inceleme fırsatı bulduklarını dile getiren Günal, şöyle konuştu:

“Biz zaten köy ziyaretlerimizi yapıyorduk. Hani insanlar bize şunu diyemez; “seçimden seçime geliyorsunuz.” Biz merkez başta olmak üzere tüm köylerimiz ile iç içeyiz. İhtiyaçları ve sıkıntıları oluyor, bizde bire bir yerinde görmek istiyoruz bu ihtiyaçları. Muhtarlarında desteği ile gidiyoruz, görüyoruz ve sorunları çözüyoruz. Ziyaretler güzel geçiyor. Hem köylü vatandaşlarımız ile görüşüyoruz. Bizim köylerde karşılaştığımız en büyük sorun, doğalgaz istiyorlar ama onunla ilgili çalışmalar var, ancak yasal prosedüre takılıyoruz. Yani köylere doğalgaz verilmemesi ile ilgili bir kanun var. Köylerde karşılaştığımız sorunlar doğalgaz ve altyapı.”

“İSKİ Krizi çözülürse, köylerde altyapı sorunu kalmayacak”
Köylerde karşılaştıkları bir diğer sorunun da altyapı olduğunu kaydeden Günal, konuşmasını şu şekilde tamamladı:

“Yani hiçbir köyümüzde düzenli bir altyapı yok. Düzce’nin altyapısını, köylerimizin altyapısını yapamıyoruz. Çünkü Özel İdare bütçesiyle çok zorlanırız. Milletvekillerimiz, Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız ve İl Başkanımızın İSKİ’nin bu altyapı olayını üstlenmesi ile ilgili çalışması var. Onunla ilgili de bildiğim kadarıyla artımalar yapılıyor. Arıtmalar sonrasında da inşallah tüm köylerin ve mahallelerin kanalizasyon sorunu çözülecek.”