Son zamanlarda ülke gündemini de etkileyen Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girme süreci bugün düzenlenen konferansla Düzce'de de ele alındı. İl Özel İdaresi'ndeki İl Genel Meclisi toplantı salonunda düzenlenen “Türkiye'nin AB Süreci ve Mali Yardım” konulu programa kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personeller katıldı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kenan Üstünel'in de katıldığı programa İl Özel İdaresi personellerinden Musa Zeki de konuşmacı olarak yer aldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kenan Üstünel ilk olarak katılımcılara İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi'nin çalışmalarından bahsetti. Seminer hakkında da bilgi veren Üstünel, “AB 2007-2013 döneminde aday ve potansiyel aday ülkelere yapılacak yardımlar, Katılım öncesi mali yardımlar kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarının, belediyelerin ve sivil toplum kuruluşlarının proje hazırlama kapasitelerini geliştirmek amacıyla proje döngüsü yönetimi konusunda eğitim almış alan personelimiz Musa Zeki, mevcut bilgi ve birikimlerini sizlerle paylaşmak üzere bu eğitim seminerini düzenlemiştir.” ifadelerini kullandı.

Üstünel'in konuşmasının ardından İl Özel İdaresi Personeli Musa Zeki tarafından katılımcılara AB süreci ve mali destek konularında bilgiler verildi.