KENDİ DEĞERİMİZ UNUTULDU
Bolu sınırları içerisinde bulunan Yedi Göllere Yığılca’dan ulaşımın daha iyi yapılabilmesi için asfalt dökülürken kendi değerimiz olan Efteni Gölü'nün turizme açılması için bir çalışma yapılamıyor. Yapılan yatırımların Bolu’nun turizm değeri olan Yedigöller yoluna yapılması kendi değerlerimizi unutulduğunu ortaya çıkarıyor. Bolu’ya bakıldığında Abant, Yedi Göller gibi turizm değerleri el üstünde tutulurken Düzce’nin turizm değerlerinin kaderine terk edilmesi ve yapılacak yatırımlar için somut bir adım atılmaması ilerleme hızımızı da düşürmeye devam ediyor.
ELLER TAŞIN ALTINA ATILMIYOR
Efteni Gölü için DSİ tarafından sunulan taşkın koruma projesinin hala hayata geçmemesi Turizm anlamında yapılacak yatırımların da önünü tıkıyor. Taşkın koruma projesinin turizm için hiçbir geçerliliğinin olmaması dolayısı ile Efteni Gölü için gerekli çalışma yapılamıyor. Göldeki bir diğer sıkıntı ise kurumların birbirleri ile anlaşamaması. DSİ taşkın koruma projesini hayata geçirmediği için Çevre Müdürlüğü de gölde bir çalışma yapamıyor. Ayrıca gölün bir kısmının mera vasfında olması dolayısı ile Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün de konuya dahil olması göldeki çalışmaların önünü tıkayan bir neden olarak görülüyor.
İL KOORDİNASYONDA DİLE GELMİŞTİ
Daha önce Vali Yardımcısı İlhan Turgut Başkanlığında yapılan İl Koordinasyon Kurulunda konuyu gündeme taşıyan Gölyaka Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, göl için bir çalışma yapamadıklarını ve gerekli sıkıntıları her platformda gündeme taşıdıklarını dile getirmişti.
Bu görüşlerin ardından Vali Yardımcısı İlhan Turgut sulan alanlarla ilgili ayrı bir toplantı yapılmasını istemişti. Üzerinden aylar geçmesine rağmen Efteni Gölü ile ilgili hala somut bir adım atılmış değil.
GÜNDEN GÜNE YOK OLUYOR
Ayrıca Turizm Müdürlüğü de gölün turizme kazandırılması için proje hazırlamış ve proje Marka’dan onay almıştı. Ardından Efteni Gölü’nde projeyi alan firma ile Turizm Müdürü Özcan Budak bir inceleme yapmış ve çalışmaların başlayacağını ifade etmişti. Ama kurumlar arasındaki tutarsızlıklar dolayısı ile gölün günden güne yok olan bir değer olmasından öte geçemedi.

 

Haber; R. BAL