Belediye İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi Genel Sekreteri Erdoğan Kefeli tarafından 5 Ekim tarihli Belediye Meclis Toplantısı'nda üyelere dağıtılmak istenen ancak Başkan Mehmet Keleş'in engeline takılan “Düzce Belediyesi'nde neler oluyor?” başlıklı bildirinin basınla paylaşılması üzerine Başkan Yardımcısı Ali Güney gönderdiği basın açıklamasıyla kendisini savundu. Bildiride ağırlıklı olarak sendika işçileri üzerinde baskı kurmaya çalıştığı iddia edilen Başkan Yardımcısı Ali Güney, “Tehdit ediyor, baskı kuruyor ve sürgün ediyor” ithamları için “haksız suçlamalar” yorumunda bulundu.

Saygı duymak başlıca görevimiz

Sendikaların, işçilerin bir araya gelerek, kendi hak ve menfaatlerini korumak, kollamak ve geliştirmek için kurdukları bir örgüt olduğuna dikkat çeken Güney, “İşveren olarak Düzce Belediyesi yetkilileri olarak bizler tarafından bu anayasal hakkını kullanan işçi statüsündeki çalışanlarımıza saygı duymak başlıca görevlerimiz arasındadır ve bu böyle devam edecek, işçimizin yasal hakları her zaman en üst seviyede korunacaktır.

Kesinlikle sendika göz önüne alınmadı

Sendika Temsilcisi Kefeli'nin işçilere sendikalarını değiştirmedikleri takdirde mesai yazılmayacağı tehditi yapıldığı ve yerlerinin değiştirildiği iddiaları için ise Başkan Yardımcısı Güney, şunları kaydetti: “Düzce Belediyesi'nde bugüne kadar işçilerle ilgili bir tasarruf yapılırken kesinlikle sendikaları göz önüne alınmamış, sadece hizmetin özellikleri dikkate alınmıştır. Nitekim, bugün iddia konusu olan kamyon şoförlerinin otobüse verilmesi, otobüs şoförlerinin de kamyonlara verilmesi hususu yeni bir konu değildir ve 2015 yılının başında belediyemiz tarafından otobüs işletmeciliğinin devralınması sonrasında da bu uygulama yapılmış, otobüs kullanma ehliyetine sahip kişiler seçilerek eğitime alınmış ve bir süre otobüs işletmeciliği bu kişiler tarafından yürütülmüştür. Dolayısıyla, o uygulama sırasında herhangi bir tepki verilmezken bugün böyle bir tepki verilmesini anlamak mümkün değildir.”

Her atamayı ben yapıyorum diye...

Bütün atamaların hizmet gereği olarak yapıldığına vurgu yapan Güney, açıklamasını şöyle noktaladı: “Her atamanın Ali Güney tarafından yapılmasından hareketle, tarafınızca belediye teşkilat yapısının bilmeniz nedeniyle bütün suçlamaların tarafıma yapılmasını anlamak mümkün değildir. Belediye başkanı tarafından idari ve mali konularını yürütme görevi tarafıma verilmiştir. Dolayısıyla bu görev kapsamında görevlendirmeler tarafımca yapılacak ve yapılmaya da devam edecektir.”  

HABER;C.ÜSTÜNER