İkinci başkanlık döneminin bitmesine 2 yıldan az bir süre kalan Mehmet Keleş'in kamuoyuna yaptığı açıklamayla istifasını duyurması sonrası sessizliğin hakim olduğu Düzce Belediyesi'nde bir çok önemli çalışma ve proje yeni başkanın belirlenmesini bekliyor. Keleş'ten boşalan koltuğa kimin oturacağı sorusunun cevap bulmayı beklediği bu kritik günlerde, dikkat çeken bir gelişme daha yaşanıyor.

Haftalardır Düzce Belediyesi'nde değil
Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in sağ kolu olarak nitelendirilen ve belediyenin mali işlerinden sorumlu olan Başkan Yardımcısı Ali Güney haftalardır görevinin başında olmadığı gündeme geldi. 3 hafta gibi bir süre uğramadığı Düzce Belediyesi'ne komisyon başkanı olduğu İnönü Parkı ihalesi için 28 Eylül'de gelen ve bir daha görülmeyen Başkan Yardımcısı Güney'in izinli ya da raporlu mu olduğu yoksa Keleş ile birlikte görevi mi bıraktığı henüz bilinmiyor.

"Onun döneminde satış ihaleleri arttı" iddiası
Güney, Düzce Belediyesi'nde mali konulardan sorumlu olması ve kaynak yaratması ile tanınıyor.
Düzce Belediyesi'nde acil paraya ihtiyaç olunan durumlarda satış ihalelerini devreye soktuğu iddia edilen Güney'in başkan yardımcılığı döneminde ihale sayısında artış yaşandığı da öne sürüldü. Daha önce yılda bir ya da iki kez yapılan belediyeye ait arsa ve taşınmaz ihalelerinin Güney döneminde 4'e kadar çıktığı iddia edildi. 

Resmi açıklama yok!
Düzce Belediyesi'ne getirdiği bir dizi kurallarla adından söz ettiren, S Plaka uygulamasının Düzce'de hayata geçirilmesinde önemli rol oynayan ve çalışanların yaşadığı sıkıntılar gerekçesiyle işçi sendikalarının eleştirilerine maruz kalan Güney'in haftalardır belediyeye gelmemesi nedeniyle görevi bırakacağı konuşulsa da henüz ne belediyeden ne de kendisinden bu konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi.

Keleş her zaman kolladı
Ancak tüm tepki ve eleştirilere karşılık eski Başkan Keleş, Güney'in her zaman yanında durdu. Özellikle geçtiğimiz yıl hakkında ortaya atılan iddialara da ateş püsküren Keleş, "Ali Güney'i yedirtmem" demişti. 

"Ali Güney'i yedirtmem çünkü benim gözümde değerli adamdır"
Öncü ekranlarında yayınlanan Günlük programına konuk olan Başkan Keleş, Güney için şu ifadeleri kulanmıştı: "Ali Güney, belediyenin Erol Taş'ı görünümünde... Birinin "hayır"cı olması lazım. Başkan birine "hayır" dese olmaz. Bir defans olması lazım. Belediyeden her türlü ihtiyacı, her türlü isteği olan insanlar var. Gayri meşru şeyler isteyenler de var ya da belediyeden haksız bazı şeyler isteyip de alamayanlar var. Bu olmazcımız Ali Güney. Kötü olması gerekiyorsa sen kötü olacaksın. Açıkçası ona da zulüm ediyoruz. Onun için Ali Güney ile ilgili çok dedikodu çıkıyor. Ali Güney'e "Paralelci" diyorlar. Şimdi birine bir şey yapıştırman gerekiyorsa en geçerli "Paralelci" diyeceksin ki bugünler de kimseye sormadan tepelerler bir kere onu. Ama Ali Güney'i yedirtmem çünkü benim gözümde değerli adamdır. Ekibimi, elemanımı yedirtmem. Kimse durup dururken İşkembeyi Kübra'dan benim çalışma arkadaşlarıma yafta yapıştırmaya çalıştırmasın."

Haber:C.ÜSTÜNER