Alt geçitlerin su ve pislik içinde halini geçtiğimiz günlerde ekranlara getirmiştik. Üç köprü Köyü mevkiindeki alt geçide biriken yağmur suları nedeniyle vatandaşlar D-100’den karşıya geçmek için alt geçitleri kullanmıyordu.
Yayalar için yapılan ancak atıl durumda kalan alt geçitlerdeki sular karayolları ekiplerince boşaltılmaya başlandı.Karayolları ekipleri alt geçitlerdeki yağmur suları vakum ve kovalarla temizledi.
Ancak çevrede ikamet eden vatandaşlar için geçitteki suların boşaltılmasının yeterli değil. Daha önce birkaç kez daha suların boşaltıldığını söyleyen vatandaşlar, geçitte suların birikmemesi için gider yapılması gerektiğini dile getirdi.
Günü birlik çözümler
Köy sakinleri, “her seferinde suları boşaltacaklarına geçitten suları tahliye edecek gider vermeleri gerekiyor. Buraya sular yine dolacak. Milleti kandırmaktan göz boyamaktan başka bir şey değil. Boşaltmak çözüm değil. Vatandaş bir şey derse haksız olur, yetkiler hep haklı. Konuşurlarken güzel konuşuyorlar. Günü birlik çözümler bunlar kalıcı değil. ”diye tepki gösterdiler.
Vatandaşlar ayrıca, altgeçitlerin kullanılması için temizliğinin ve gerekli aydınlatmaların da yapılması gerektiğini savundu. 

 

13 Şubat'ta yapılan haberde altgeçitin ne kadar atıl bir halde olduğunu gözler önüne sermiştik. 13 şubattaki haber ve videolar için;



Haber: S. KAŞKIR