Avrupa'nın değişik ülkelerinde çalışan ve tatillerini doğup büyüdükleri vatanlarında geçirmek isteyen ancak geçen yıl trafikteki yoğunluğu ve salınan egzoz gazıyla oluşan hava kirliliğini azaltmak amacıyla otoyollardaki paralı geçişe son verilmesinin ardından yürürlüğe giren Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ve Kartlı Geçiş Sistemi'nden (KGS) haberleri olmayan veya haberleri olsa bile ellerinde kart bulunmayan gurbetçiler, Edirne gişelerinde beklemek zorunda kalıyorlar.

Düzceli gurbetçilerden Ercan Bektaş, “Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız. Her birimiz 2500-3 bin kilometre yol kat ediyoruz. 6-7 devlet geçerek geliyoruz. Oradaki zulümleri unutuyoruz. Ana vatana geldiğimiz zaman en azından yüzlerimiz gülsün. 32 yıldır Avrupa'da çalışıyorum”diyerek yaşadıkları sıkıntıyı dile getirdi.

Bir an önce doğup büyüdükleri kente gitmek isteyen isteyen gurbetçiler, canlarını tehlikeye atarak yolun karşısındaki satış noktasına giderek OGS ve KGS kartlarını temin etmeye çalışıyorlar.

Düzceliler'in de bulunduğu gurbetçiler, tel örgüleri dolaşıp, satış noktası önünde kuyruğa giriyorlar. Gurbetçiler, gişelerden vakit kaybetmeden bir an önce geçmek ve memleketlerine erken varmak amacıyla gişelerde işlemlerin kolaylaştırılmasını istiyor.

Haber; H. İŞCAN