İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkıları ile Gürcistan'dan gelen ve Düzce'de 23 Nisan kutlamalarına katılacak olan halk dansları ekibi İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer'i ziyaret etti. Ziyaret sırasında, 35 öğrenci ve 10 eğitmenden oluşan gruba, Düzce Gürcü Derneği temsilcileri de eşlik etti.

Dernek Başkanı Aydın Kubilay ve üyeler ziyarette hazır bulundu. Geçtiğimiz hafta Düzce'ye gelen Gürcü ekibi, dernek yöneticileri tarafından belirlenen evlere konuk oldular. 23 Nisan kutlamaları bitimine kadar Düzce'de kalacak olan ekip öğrencileri ve öğretmenleri, yaptıkları ziyaret sırasında, Türkçe bilmemelerine rağmen Sezer'in yaptığı konuşmayı dikkatle dinledi.

Gürcistan Ekibi'nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Sezer, öğrencilere 23 Nisan'ın anlam ve önemi hakkında konuşma yaptı. Rehber tarafından çevrilen konuşmasında Sezer, öğrencilere Ulu Önder Atatürk'ün bu bayramı çocuklara armağan ettiğini söyleyerek, “ Sizlerde bizim çocuklarımız olduğunuz için bu bayram sizlere de armağan edilmiştir. Bizlerle birlikte bayramımızı kutlayacağınız için çok mutluyuz.” dedi.

Gürcistan Halk Oyunları ekibi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı Kutlamalarında, Düzce'de çeşitli gösteriler sunacak.