Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarih olan 23 Nisan 1920'nin üzerinden bugün tam 96 yıl geçti.

Atatürk, tarihler 23 Nisan 1924'ü gösterdiğinde ise '23 Nisan' gününün bayram olarak kutlanmasına karar verdi. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929’da Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etti ve 23 Nisan ilk defa 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaya başlandı. Büyük Önder Atatürk’ün düşüncesinde milletin geleceği çocuklardı. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, millî bayramımız olan 23 Nisan’ı çocuklara armağan etti.

Türk milletinin gönlünde, bağımsızlığın sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri işgâl eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl tüm yurtta olduğu gibi Düzce'de de coşkuyla kutlanarak milli birliğimizin kenetlenmiş ifadesini temsil ediyor.

Düzce'de kutlama Anıtpark'ta başlayacak

23 Nisan kutlama programı, Düzce'de saat 09.00'da Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk sunulması ile başladı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile buradaki tören sona erdi. Program, 18 Temmuz Kapalı Spor Salonu'nda öğrencilerin hazırladığı gösterilerle devam edecek.