9 Aralık 1999 tarihinde il olan Düzce’nin ilk Valisi Fikret Güven Düzce’ye geldi. İlk olarak Vali Adnan Yılmaz’ı makamında ziyaret eden Güven, Düzce’nin vilayet olma mücadelesini hızlandırması gerektiğini belirtti.
Güven, “ Hem il yapılanmasıyla hem depremle çok büyük acıları paylaştık Düzce’yle. Düzce benden sonra çok yol almış. Düzce bir müddet daha vilayet olmanın çetin mücadelesinde çok hızlı olmalı. Deprem belirtilerini bitirmekte çok kararlı Çok hızlı başarı yakalayan bir hedef koymuş. Bir doğa cenneti Düzce. Valinin kısa zamanda öğrendiğim programlarından, Su projesini öğrendim, suyun zararlarından arınıp faydalarından yararlanmak gibi valimizin ilgilendiği çok büyük bir proje var. Etrafımızda bizi çevreleyen çayların bir turizm kaynağı olduğunu gösterdi. Aynı Zamanda Düzce’deki turizm potansiyelinin projelendirilip yaylarıyla Ankara’dan, İstanbul’dan bunalanların Düzce’de nefes alacağı bir sevdam vardı benim o sevdanın beni aşan bir projeyle enstantene yakaladığını, bugün gerçekleştiğini görüyorum.” Dedi.
Vali Yılmaz ise, Fikret Güven’in ziyareti ile şereflendirdiğini belirtti.
“Düzce’nin kurucu valisi, üstadımız bugün bizi şereflendirdi, kendisine çok teşekkür ediyoruz. Düzce için yapmış olduğu hizmetlerden dolayı minnettarız.”
Bayram’ı da ziyaret etti
Güven’in ikinci durağı Belediye Başkanı İsmail Bayram’ın makamı oldu.Vali Adnan Yılmaz ile birlikte Bayram’ı ziyaret eden Güven, Belediyeyi ziyareti öncesinde Düzce’yi gezme fırsatı bulduğunu söyledi.
‘”Düzce’nin her köşesinde çalışmaları gözlemledik. Her yönüyle gelişmiş bir Düzce buldum. Anlıyorum ki Belediye Başkanımız Düzce’ye imzasını atmış. Düzce depremle birlikte zor dönemler geçirdi. Biz üzerimize büyük bir vebal ve sorumluluk alarak çalıştık.”
Belediye Başkanı İsmail Bayram da Düzce’nin ilk valisi Fikret Güven’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
‘ Anlaşılıyor ki, sayın valimiz Düzce’ye hizmet ederken, Düzceliler’le de gönül bağı kurmuş. Sayın Valimiz Düzce’ye zor bir dönemde hizmet verdi. Düzce’nin il olmasıyla birlikte il yapılanmasında büyük emeği geçti. Bugün gelişmiş dediğiniz Düzce’de sizi karşılamış olmak bizi sevindiriyor. Hizmette devamlılık ilkesi hakimdir. Düzce daha da ileri noktalara da gelecektir’

Haber: H. İŞCAN