Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Anıtpark’ta yapacağı miting için güvenlik tedbirleri had safhaya çıkarıldı. Saat 17.00’de başlayacak miting için hazırlıklar bir gün öncesinden başladı. Düzce’de üç dönemdir 3’de 3 yapan ve bu dönem istikrarı sürdürmek isteyen Ak Parti, seçime 19 gün kala Başbakan’ın mitingi ile tüm kozlarını oynamak için bugün meydana çıkacak.
Ak Parti İl başkanlığı tarafından günlerdir yapılan İlan ve duyurularla Düzce’de geniş katılımlı bir miting planlanırken, Anıtpark ve çevresinde 1 gün önceden güvenlik önlemleri alınmaya başlandı.

Helikopterle Düzce’ye gelecek olan Davutoğlu, 18 Temmuz stadyumuna iniş yapacağı için stadyum çevresi, Gençlik Merkezi ve Anıtpark meydanı çevresine bir gün önceden araç parkı yasaklandı, trafik güzergahları değiştirildi.

Demir polis bariyerleri ile çevrilen Anıt Park’a emniyet ekipleri tarafından arama noktaları oluşturuldu. Mitingi izlemeye gelen vatandaşlar üst araması yapılmadan alana alınmazken, Anıpark meydanı bayanlar ve erkekler için ikiye ayrıldı. Meydan 
Mitingin yapılacağı bölgede neredeyse her köşeye keskin nişancılar yerleştirildi ve mitingin yapılacağı alan tamamen kontrol altına alındı.

Tekirdağ, Edirne, Yalova, Bursa, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve ilçelerden gelen takviye ekiplerle bine yakın polis miting alanında görevlendirildi. Başbakan Davutoğlu’nun gelişi sırasında özel harekâtçı polisler tepelere, binaların çatılarına ve camilerin minarelerine çıkarak güvenlik önlemi aldı.Yine her türlü ihtimale karşı 112 ve UMKE ekipleri meydanda hazır bekletilirken, ilk müdahale için Anıtpark’a yakın bir noktada ilk yardım çadırı kuruldu.

Şehir stadına inecek olan Davutoğlu, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Cahit Aydın’ın başını çektiği atlı kortej eşliğinde Düzce Valiliğine gelecek. Valilik ziyaretinin ardından Davutoğlu, Anıtpark’ta Düzcelilere seslenecek. 

Haber;S.KAŞKIR